Järjestyksenvalvojilla rankka ilta Jyväskylässä: Kaksi miestä kimppuun pikaruokalassa, keikkahäirikkö rautoihin

Järjestyksenvalvojan työ voi olla rankkaa.

Heikki Kärki

Järjestyksenvalvojan ammatti osoitti nurjat puolensa lauantain vastaisena yönä Jyväskylässä. Eri ravintoloissa työskennelleet järjestyksenvalvojat joutuivat selvittelemään rajuja väkivaltatilanteita noin puolen tunnin sisällä.

Ensimmäinen kärhämä alkoi Kauppakadulla sijaitsevassa pikaruokaravintolassa noin kahdelta aamuyöstä. Järjestyksenvalvoja oli mennyt rauhoittelemaan kahden miehen välistä riitaa. Tilanne ei suoranaisesti rauhoittunut, vaan riitapukarit kävivät yksissä tuumin järjestyksenvalvojan päälle ja alkoivat töniä häntä.

Kun järjestyksenvalvoja lähti poistamaan toista miehistä ravintolasta, kävi toinen hänen kimppuunsa takaapäin ja löi nyrkillä. Järjestyksenvalvoja reagoi tilanteeseen ja alkoi puolustaa itseään, jolloin ravintolasta poistettavana ollut mies löi valvojaa. Tilanne saatiin lopulta rauhoittumaan, kun toinen järjestyksenvalvoja saapui paikalle. Iskuja saanut järjestyksenvalvoja vietiin Keski-Suomen keskussairaalaan tarkastettavaksi ja kahta 1990-luvulla syntynyttä rettelöitsijää epäillään pahoinpitelystä sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Jälkimmäinen nujakka tapahtui Kauppakadulla sijaitsevassa anniskeluravintolassa ennen puoli kolmea. Järjestyksenvalvoja oli tehnyt ravintolassa tilaa musiikkiesiintyjää varten, mutta yksi 1990-luvulla syntynyt miesasiakas ei ollut suostunut siirtymään ohjeiden mukaisesti.

Miehelle ilmoitettiin, että hänet joudutaan poistamaan ravintolasta häiriökäyttäytymisen takia. Tämä ei miestä ilahduttanut, vaan hän hangoitteli vastaan niin lujasti, että mies jouduttiin kaatamaan maahan ja laittamaan rautoihin. Miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut