Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karstulan Lomakouhero suistui konkurssiin

Karstulalainen matkailu- ja viihdekeskus Lomakouhero jätti maanantaina konkurssihakemuksen ja sulki ovensa saman tien. Ellei yritykselle löydy jatkajaa, kevään ja kesän tapahtumat perutaan.

Toukokuussa yrityssaneeraukseen hakeutuneen Lomakouhero Oy:n tulos jäi vuosina 2006 ja 2007 miinukselle 100 000 euroa. Liikevaihdon laskeminen kahdeksassa vuodessa 1,5 miljoonasta eurosta alle miljoonaan ja kaksi peräkkäistä tappiollista tulosvuotta olivat yritykselle liian iso pala purtavaksi.

- Yritimme aktiivisesti uudistaa liikeideaamme ja etsiä uusia yhteistyökumppaneita, mutta viimeiset neuvottelut kariutuivat pääsiäisenä, Matkailunkehitys Nordia Oy:n toimitusjohtaja Tuula Paananen kertoo.

Viime aikoina Lomakouhero on työllistänyt ympärivuotisesti noin kymmenen ihmistä.

Muun muassa majoitus- ja ravintolapalveluja tarjonnut Lomakouhero tunnettiin aikoinaan siitä, että se kuului entiselle huippujuoksijalle Martti Vainiolle. Vainio ja hänen silloinen vaimonsa luopuivat yrityksestä 1990-luvun lopussa. Tuolloin enemmistöomistajaksi yritykseen tuli pääomasijoitusrahasto Matkailunkehitys Nordia Oy.