Hetty ratkaisee Marplen hengessä

Jotkut näyttelijät nousevat heti esiin muusta porukasta, olivat he sitten ihan missä tahansa roolissa. Brittilegenda Patricia Routledge on sellainen. Parhaiten hänet muistetaan Pokka pitää -komediasta, mutta myös humoristinen dekkaridraama Hetty ratkaisee (Hetty Wainthropp Investigates) on jäänyt mieleen 2000-luvun alkupuolelta.

Hetty on henkisesti sukua neiti Marplelle. Hetty Wainthropp on ollut kotiäiti koko aikuisikänsä. 60-vuotispäivänään hän päättää tehdä elämänmuutoksen. Ensin Hetty menee osapäivätöihin postiin, mutta pian hän huomaa yksityisetsivän uran olevan hänen kutsumuksensa. Apulaisekseen Hetty saa itse nappaamansa nuoren myymälävarkaan Geoffreyn ( Dominic Monaghan).

Hetty selvittelee selvästi murhia pienempiä rikoksia päättelykykynsä ja näppärän apulaisensa avulla. Alku on tosin hankalaa. Sympaattinen sarja on BBC:n tuotantoa.

Hetty ratkaisee TV1 klo 17.08

Uusintana nähtävä dokumentti Edward S. Curtis on kiehtova tarina miehestä, joka uhrasi elämänsä yhdelle asialle: Yhdysvaltain intiaanien alkuperäisen elämäntavan valokuvaamiseen. Hän teki homman maanisella innolla, mutta kuoli silti köyhänä ja unohdettuna.

Edward Curtis (1868-1952) oli itseoppinut valokuvaaja. Hän menestyi henkilökuvaajana mainiosti, mutta halusi silti tehdä jotain muuta. Presidentti Teddy Roosevelt suostui rahoittamaan Curtisin kuvausmatkat. Näin syntyi 40 000 valokuvan lisäksi syntyi myös laaja kirjasarja, äänitteitä, pitkiä elokuvia ja iso joukko sekalaisia kirjoituksia.

Edward Curtisilla on myös kriitikkonsa. Jotkut väittävät Curtisin kuvanneen enemmän mieleistään intiaanikulttuuria kuin aitoa.

Edward S. Curtis Yle Teema klo 17.40

Olen kuullut väitteen, jonka mukaan telkkarista tulee liikaa ruokaohjelmia. Eihän se voi olla totta, tämän täytyy olla väärinkäsitys. Kaikkihan me syömme. TV2:n Kotikokit on iskenyt hyvään markkinarakoon, taviksiin, eli meihin ruuanlaiton harrastajiin. Tämän illan ohjelman vieraat Timo ja Jaana Kinnunen ovat Lievestuoreelta.

Kinnuset ovat hieman erilaisia ruuanlaittajia, sillä he ovat ainesten suhteen lähes omavaraisia.

Riista, kala, marjat ja sienet noudetaan itse luonnosta. Ruokalistalla ovat tänään oluessa haudutettu sorsa, appelsiini-timjamiperunat ja jälkiruoaksi marjapavlovaa. Ohjelmassa käsitellään myös kahvia ja sen historiaa.

Kotikokit TV2 klo 19.20

Kun joku asia on miehekäs, se on joko vaarallinen, pahanmakuinen, saastuttava tai typerä. Jim-sarjassa Miehekkäät majat ollaan yleensä aika harmittomilla teillä. Isoja miehiä lapsettaa, joten he päättävät toteuttaa unelmansa. Sitä vartenhan raha on keksitty.

Tänään sarjassa nähdään kolme miehekästä, eli höpsöä, majaa, eli miehen omaa oleskelutilaa.

Yksi sankari on rakentanut itselleen kiipeilyhuoneen, toinen on pyhittänyt tilan jenkkifutikselle ja kolmannella on oma minilomaparatiisinsa. Oma pelihuone olisi kyllä aika kova juttu...

Miehiset majat Jim klo 15.35

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut