Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Perun oppositiojohtaja Fujimori pidätetty kolmeksi vuodeksi korruptiotutkinnassa

Keiko Fujimorin syytetään muun muassa ottaneen vuoden 2011 presidentinvaalikampanjaansa 1,2 miljoonan dollaria laitonta vaalitukea brasilialaiselta Odebrecht-rakennusyhtiöltä. LEHTIKUVA/AFP

STT

Perussa oppositiojohtaja ja ex-presidentin tytär Keiko Fujimori on pidätetty kolmeksi vuodeksi korruptiotutkintaan liittyen. Oikeuden mukaan on suuri riski, että ilman pidätystä Fujimori yrittäisi paeta maasta.

Perun perustuslaki mahdollistaa jopa kolme vuotta kestävän pidätyksen monimutkaisissa oikeusjutuissa. Tarkoituksena on muun muassa taata se, että epäillyt eivät voi peukaloida todisteita tai olla tekemisissä todistajien kanssa, kun tutkinta on kesken.

Fujimorin syytetään ottaneen vuoden 2011 presidentinvaalikampanjaansa 1,2 miljoonan dollaria laitonta vaalitukea brasilialaiselta Odebrecht-rakennusyhtiöltä. Oikeusjuttu on osa laajempaa, useaa Latinalaisen Amerikan maata koskevaa korruptiovyyhteä.

Tuomari Richard Concepcion Carhuanchon mukaan on vahva epäilys, että Fujimori johtaa käytännössä rikollisorganisaatiota, joka on kytköksissä Fujimorin johtamaan puolueeseen ja pessyt laitonta rahaa.

Pidätys romuttanee Fujimorin mahdollisuudet pyrkiä presidentiksi vuoden 2021 vaaleissa. Keiko Fujimori on pyrkinyt presidentiksi vuosina 2011 ja 2016, mutta hävisi molemmilla kerroilla toisella kierroksella.

Fujimori on nimittänyt oikeusjuttua häntä vastaan suunnatuksi salajuoneksi, jolla hänet pyritään syrjäyttämään politiikasta.

Keiko Fujimorin isä Alberto Fujimori oli parikymmentä vuotta Perun presidentti. Hän sai pitkän vankeustuomion ihmisoikeusloukkauksista ja korruptiosta, mutta hänet armahdettiin terveyssyistä viime vuonna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut