Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi: Jumbon koruvarkaudesta otettu kiinni neljä miestä –  saaliista "iso osa tai kaikki" löydetty

Laatukorun myymälä Jumbossa Vantaalla. Kuvan ylälaidassa myymälän yläpuolella näkyy kauppakeskuksen rikottu ikkuna. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Vantaan viimeöisestä koruliikkeen varkaudesta kiinni otetut neljä henkilöä ovat kaikki miehiä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista. Miehet ovat ulkomaalaisia.

–  Sanotaanko näin, että nämä henkilöt ovat olleet tiedossa, Minkkinen sanoo kysyttäessä, ovatko kiinni otetut poliisille entuudestaan tuttuja. Minkkisen mukaan epäillyillä on omaisuusrikostaustaa.

Poliisi ei kerro tarkempia tietoja kiinni otetuista.

Miehet otettiin kiinni asunnosta Vantaalta iltapäivällä. He eivät tehneet vastarintaa, mutta yrittivät piilotella asunnossa, Minkkinen kertoo. Poliisi selvittää edelleen muun muassa sitä, liittyykö tapaukseen muita epäiltyjä.

–  Tässä nyt selvitellään asioita. Yksitoista tuntia on kulunut teosta.

Miesten jäljille päästiin Minkkisen mukaan poliisin rikostiedustelun kautta.

–  Poliisilla oli tiedustelutietoa muutamasta tähän tapaukseen sopivasta henkilöstä. Näitä tietoja lähdimme tarkistamaan, Minkkinen kertoo ja lisää, että kyseiset tiedustelutiedot koskivat ulkomaalaisia.

Hänen mukaansa näiden tietojen perusteella löydettiin lopulta kiinni otetut miehet ja samalla viety omaisuus.

"Iso osa tai kaikki löydetty"

Minkkinen kertoo STT:lle, että joko iso osa tai kaikki Jumbon kauppakeskuksesta Laatukorusta viedystä saaliista on löytynyt. Vielä toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä kaikkea varkauden yhteydessä vietiin.

–  Omistaja on arvioinut, että saalis oli noin puolen miljoonan arvoinen, mutta se selviää varmasti vasta inventaarion jälkeen.

Minkkinen myös kertoo, että varkaat ovat poistuneet eri reittiä kuin mistä he ovat tulleet sisään. Poliisi ei kuitenkaan kerro, mitä kautta tekijät ovat poistuneet.

Poliisi on kertonut aiemmin, että tekijät olivat tulleet sisään kauppakeskukseen koruliikkeen yläpuolella olevasta ikkunasta.

Viime yönä kello kolmen ja neljän välillä tapahtunut varkaus oli ohitse kahdessa minuutissa. Minkkinen kertoi aamupäivästä STT:lle, että valvontakamerat tallensivat kahden naamioituneen ihmisen menevän liikkeeseen sisään.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut