Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ilja Janitskinin asianajaja: Valitamme tuomiosta hovioikeuteen

Ilja Janitskinin asianajaja Anu Koivu. Martti Kainulainen / Lehtikuva

STT

Ilja Janitskinin asianajaja kertoo aikovansa valittaa päämiehensä kanssa käräjätuomiosta hovioikeuteen. Janitskinia puolustanut Anu Koivu sanoo, että pitää päämiehensä kanssa rangaistusta ankarana ja vahingollisena sananvapaudelle.

Koivun mukaan on selvää, että valitus hoviin on lähdössä ainakin joiltain osin.

– Siellähän on tietysti syytekohtia paljon, ja niihin täytyy perehtyä rauhassa. Mutta kyllä se siltä näyttää, Koivu sanoo.

Janitskin suhtautui Koivun mukaan tuomioon rauhallisesti.

– Hän oli siitä tietoinen, että jotain sieltä varmasti tulee. Mutta kyllä meillä ihan yhteneväinen käsitys siitä on, että kyllä se ankara tuomio on.

Tutkintavankeudessa ja kotiarestissa noin vajaan vuoden verran ollut Janitskin on Koivun mukaan käytännössä jo kärsinyt tuomionsa, sikäli kun vapautuu ensikertalaisena istuttuaan puolet.

Ilja Janitskin sai lähes kahden vuoden vankeustuomion Helsingin käräjäoikeudesta. Kuva kesäkuun oikeusistunnosta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva Roni Rekomaa / Lehtikuva

Janitskin pakoili poliisia muun muassa Andorrassa, josta hänet luovutettiin huhtikuussa Suomeen.

Käräjäoikeus katsoi, että Janitskin vastasi MV-julkaisusta ja Uber Uutisista. Julkaisut oli oikeuden mukaan valjastettu asiattoman ja useiden ihmisten kunniaa loukkaavan keskustelun julkaisupaikaksi.

Janitskin tuomittiin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli kolmesta törkeästä kunnianloukkauksesta, kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kolmesta tekijänoikeusrikoksesta, kahdesta salassapitorikoksesta, kahdesta rahapelirikoksesta ja neljästä rahankeräysrikoksesta. 

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut