Airiston Helmi -jutussa vangittu venäläismies pysyy telkien takana

Airiston Helmi -yhtiön kiinteistöjä ja veneitä Paraisilla Turun saaristossa. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

STT

Käräjäoikeus pitää Airiston Helmi -jutussa vangitun venäläismiehen yhä telkien takana. Mies vaati päästä vapaaksi pakkokeinoistunnossa tänään.

Yhtiön hallituksen jäsenenä ja nimenkirjoittajana toiminut venäläismies vangittiin jo aiemmin törkeästä veropetoksesta epäiltynä.

–  Vangitsemisen perusteena oli hyvin pitkälti tätä takavarikoitua materiaalia, jota on käyty läpi tässä huomattava määrä, mutta tässä oli myös kaikkia muita seikkoja, jotka puoltivat tätä vangitsemista. On paljon meneillään selvityspyyntöjä muuallekin, millä pystyttiin perustelemaan karttamis- ja vaikeuttamisvaaraa, tutkinnanjohtaja Antti Perälä kommentoi vangitsemisistunnon jälkeen.

Poliisi kertoi eilen, että Airiston Helmi -yhtiön talousrikostutkinnassa on tavoittamatta vielä lukuisia henkilöitä.

Venäläismiehen avustaja, asianajaja Kai Kotiranta kertoi eilen pitävänsä vangitsemisen jatkamista veropetosnimikkeellä kohtuuttomana. Venäläismiehen vangitseminen ei olisi ollut Kotirannan mukaan tarpeen siksikään, että hänen päämiehensä on ulkomaalainen. Hän perusteli asiaa sillä, että vaikka hänen päämiehensä poistuisi maasta kotimaahansa, Suomi voisi pyytää Venäjää luovuttamaan hänet.

Vangitun virolaismiehen tutkintavankeuden jatkoa puolestaan puidaan huomenna. Hänet on vangittu epäiltynä avunannosta törkeään veropetokseen.

Miehiä epäillään myös törkeästä rahanpesusta, mutta poliisilla ei ollut todennäköisiä syitä vaatia heitä vangittaviksi tästä nimikkeestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut