Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallitus tiedonannossaan: Jatkamme irtisanomislain valmistelua, jos eduskunta antaa asiassa luottamuksen

Vielä viime viikolla pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korosti tiedonannon koskevan hallituksen koko työllisyyspoliittista linjaa eikä yksittäistä lakihanketta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Hallitus sanoo tiedonannossaan jatkavansa pienten yritysten irtisanomissuojaa keventävän esityksen valmistelua, jos se saa eduskunnalta asiassa luottamuksen keskiviikon äänestyksessä.

Hallitus antoi aamupäivällä eduskunnalle tiedonannon työllisyyspolitiikastaan ja aikeistaan madaltaa työllistämiskynnystä pienissä yrityksissä. Samalla tiedonannon teksti tuli julkiseksi.

Eduskunta käsittelee asiaa huomenna ja äänestää hallituksen luottamuksesta ylihuomenna.

Vielä viime viikolla pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korosti tiedonannon koskevan hallituksen koko työllisyyspoliittista linjaa eikä yksittäistä lakihanketta. Sipilä sanoi eduskunnassa torstaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että tiedonannossa on kyse hallituksen laajemmasta työllisyyspoliittisesta linjasta ja että äänestyksessä ei äänestetä varsinaisesti yksittäisestä irtisanomislaista.

Oppositio kritisoi muotoilua tuoreeltaan.

–  Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi, vaikka tosiasiassa eduskunnassa äänestetään irtisanomissuojan heikentämisestä. Eduskunnassa on käytävillä paljon sellaisia hallituspuolueiden kansanedustajia, jotka eivät näe mitään järkeä tässä kiistelyssä eivätkä itse asiassa tämän lain sisällössäkään, sanoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Tiilikainen tuuraa pääministeriä

Hallitus sanoo tiedonannossaan, että erityisesti pienissä yrityksissä työsuhdeturvaa koskevien säännösten on katsottu nostaneen työllistämiskynnystä ja että tämän vuoksi hallitus on tuomassa eduskuntaan esityksen irtisanomissuojan keventämisestä alle kymmenen työntekijän yrityksissä.

–  Edellä esitetyn pohjalta hallitus jatkaa pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamista koskevan hallituksen esityksen valmistelua, jos eduskunta antaa luottamuksen hallitukselle tässä asiassa, kuuluu tiedonannon viimeinen lause.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi Twitterissä toimineensa pääministerin sijaisena, kun hallitus tänään päätti tiedonannosta.

–  Nyt eduskunta saa päättää, tukeeko se hallituksen tuloksellista työllisyyslinjaa ja helpotetaanko myös mikroyritysten mahdollisuuksia tarjota työpaikkoja, Tiilikainen tviittasi.

Tiedonannossa painotetaan, että myös jatkossa irtisanomisen perusteena tulisi olla asiallinen ja painava syy.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut