Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi: Airiston Helmi -tutkinnassa tavoittamatta edelleen lukuisia epäiltyjä

Poliisi Ylelle: Uutta kiinnostavaa materiaalia löytynyt

Yhtiön hallituksen jäsenenä ja nimenkirjoittajana toiminut venäläismies vangittiin epäiltynä törkeästä veropetoksesta ja yhtiön virolainen työntekijä taas epäiltynä avunannosta törkeään veropetokseen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Airiston Helmi -yhtiön talousrikostutkinnassa on tavoittamatta vielä lukuisia henkilöitä, poliisi kertoo.

Jutussa on vangittu kaksi ihmistä. Venäläis- ja virolaismies vaativat vapauttamistaan tällä viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Poliisi kuitenkin vastustaa vapauttamista muun muassa siksi, että pelkää epäiltyjen pyrkivän karttamaan viranomaisia, jos heidät päästetään vapaaksi.

Poliisi perustelee vangittuna pitämistä myös sillä, että tutkintatoimia on vielä paljon tekemättä.

–  Keskeisiäkin henkilöitä on vielä tavoittamatta, eikä heitä ole siksi päästy kuulustelemaan, yksi jutun tutkinnanjohtajista, rikoskomisario Antti Perälä kertoo.

Perälä kertoo myös, että poliisi on jatkanut takavarikoimansa asiakirja- ja data-aineiston kahlaamista.

–  Olemme löytäneet lisää tukea rikosepäilyille.

Oikeus jatkoi miesten vangitsemista kaksi viikkoa sitten tiistaina. Yhtiön hallituksen jäsenenä ja nimenkirjoittajana toiminut venäläismies vangittiin epäiltynä törkeästä veropetoksesta ja yhtiön virolainen työntekijä epäiltynä avunannosta törkeään veropetokseen.

Molemmat vangittiin todennäköisin syin -perusteella. Venäläismiehen vangitsemista käsitellään taas tiistaiaamuna ja virolaismiehen keskiviikkoaamuna. Käytäntö on sama kuin kahdella edeltävälläkin kerralla, eli oikeus istuu Varsinais-Suomessa ja vangitut esiintyvät oikeudelle videoyhteydellä Vantaalta.

"Jatkaminen kohtuutonta"

Venäläismiehen avustaja, asianajaja Kai Kotiranta pitää vangitsemisen jatkamista veropetosnimikkeellä kohtuuttomana. Venäläismiehen vangitseminen ei ole Kotirannan mukaan tarpeen siksikään, että hänen päämiehensä on ulkomaalainen. Hän perustelee asiaa sillä, että vaikka hänen päämiehensä poistuisi maasta kotimaahansa, Suomi voisi pyytää Venäjää luovuttamaan hänet.

Perälä ei ota yleiselläkään tasolla kantaa siihen, miten helppoa tai vaikeaa rikoksesta epäillyn esimerkiksi Venäjältä Suomeen saaminen olisi.

Perälä kertoi maanantaina Ylelle, että poliisi on löytänyt uutta ja kiinnostavaa materiaalia tutkinnassa, mutta ei kertonut, mihin se liittyy.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut