Venäläinen Sojuz-alus teki hätälaskun Kazakstaniin – Nasa: astronautti ja kosmonautti kunnossa

Aluksen kantorakettiin tuli vika pian laukaisun jälkeen

Kosmonautti Aleksei Ovtshinin (vas.) ja astronautti Nick Hague ennen laukaisua keskiviikkona. Kuva: Kirill Kudryatsev / Lehtikuva

STT, AFP

Venäläinen Sojuz-avaruusalus on tehnyt hätälaskun Kazakstaniin. Venäjän avaruusvirasto Roscosmos kertoo, että aluksen kaksihenkinen miehistö on elossa.

Aiemmin myös Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa kertoi saaneensa tiedon, jonka mukaan miehistöön on saatu yhteys ja he ovat hyvässä kunnossa.

Sojuzin oli määrä matkata kansainväliselle avaruusasemalle, kun Nasan mukaan sen kantorakettiin tuli vika pian laukaisun jälkeen.

Aluksessa olivat venäläinen kosmonautti Aleksei Ovtshinin ja amerikkalainen astronautti Nick Hague. Hague oli matkassa ensimmäistä kertaa, Ovtshinille laukaisu oli toinen hänen urallaan.

Nasan lopetettua sukkulaohjelmansa venäläisalukset ovat olleet ainoa keino matkata kansainväliselle avaruusasemalle. Sojuzit laukaistaan Baikonurin avaruuskeskuksesta Kazakstanista.

Sojuz laukaistiin matkaan aiemmin tänään Baikonurista, joka on Venäjän vuokraama alue Kazakstanissa. Kuva: Kirill Kudryatsev / Lehtikuva

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut