Ministeri Saarikko: Alkoholin etämyyntiä koskevan lain valmistelu jatkuu, komission lausunto huomioidaan

Japanissa työmatkalla oleva ministeri Annika Saarikko ei ota kantaa siihen, miten komission lausunto vaikuttaa lakiesityksen etenemiseen. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

STT

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) mukaan alkoholin etämyyntiä koskevan lain valmistelu jatkuu ja Euroopan komission lausunto otetaan valmistelussa huomioon.

Komissio on ottanut Suomen pyynnöstä kantaa lakiesitykseen, jonka mukaan kaikkien etämyytyjen alkoholijuomien maahantuonti kiellettäisiin. Komissio pitää maahantuontikieltoa unionin perustamissopimuksen vastaisena. Komissio pyytää Suomea harkitsemaan, voitaisiinko alkoholijuomien etämyynti sallia siten, että tuotteet luovutettaisiin hyväksytyistä luovutuspaikoista.

Japanissa työmatkalla oleva Saarikko ei ota kantaa siihen, miten komission lausunto vaikuttaa lakiesityksen etenemiseen.

–  Valmistelu jatkuu ja lausunto otetaan siinä huomioon. Tämä on se mitä asiasta on nyt sanottavaa, koska syvempi analyysi tehdään ministerin palattua Suomeen, Saarikon avustaja viestitti STT:lle.

Ministerin avustaja toisti Saarikon aiemmat kommentit siitä, että poliittiset neuvottelut asiasta jatkuvat ensi viikolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut