Saudi-Arabia tutkii hallinnolle kriittisen sauditoimittajan epäilyttävää katoamista

Toimittaja Jamal Khashogg on kirjoittanut kriittisesti Saudi-Arabian hallinnosta. LEHTIKUVA / AFP

STT

Saudi-Arabia ilmoittaa tutkivansa saudiarabialaisen toimittajan mystistä katoamista Istanbulissa.

Kriittisesti Saudi-Arabian hallinnosta kirjoittanut Jamal Khashoggi meni tiistaina kotimaansa konsulaattiin Istanbulissa hakemaan asiakirjoja avioliittoa varten, eikä häntä ole nähty sen koommin.

Turkin presidentin edustajan mukaan Khashoggin ei ole nähty poistuvan konsulaatista.

–  Meillä olevan tiedon mukaan tämä henkilö, joka on Saudi-Arabian kansalainen, on edelleen Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa, presidentin edustaja Ibrahim Kalin kertoi.

Saudi-Arabian viranomaiset puolestaan kertovat Khashoggin kadonneen sen jälkeen, kun hän lähti konsulaatin rakennuksesta. Saudiviranomaiset kertovat tekevänsä yhteistyötä turkkilaisviranomaisten kanssa.

Khashoggi muutti viime vuonna Yhdysvaltoihin välttääkseen tulemasta pidätetyksi kotimaassaan. Hän kirjoittaa muun muassa kolumneja Washington Postiin ja on ollut toisinaan kriittinen Saudi-Arabian kruununprinssiä Mohammed bin Salmania ja Saudi-Arabian Jemenissä käymää sotaa kohtaan.

Khashoggin turkkilainen kihlattu kertoo, ettei ole kuullut sulhasestaan tiistai-iltapäivän jälkeen. Khashoggi jätti puhelimensa kihlatulleen mennessään käymään konsulaatissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.