Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Opetusministeri kehottaa Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan – Huhtasaari: Ministeri vääristelee sanojani

Sanni Grahn-Laasonen edellyttää yliopistoja varmistamaan, että annettava opetus ja käytettävät oppimateriaalit perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Sami Saarenpää

STT

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kehottaa kansanedustaja Laura Huhtasaarta (ps.) jättämään koulut rauhaan. Huhtasaari puolestaan katsoo, että ministeri on vääristellyt hänen sanojaan.

Grahn-Laasonen painotti kommentissaan STT:lle tänään, että on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan. Ministeri kertoi luottavansa suomalaisten opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn sekä kehotti Huhtasaarta tekemään samoin. Ministeri ei muutenkaan pidä hyvänä, että poliitikot puuttuvat opetussuunnitelmien sisältöön tai opettajien autonomiaan.

Huhtasaari kritisoi äskettäin koulujen yhteiskunnallista kasvatusta ja käytti esimerkkinä erästä tamperelaiskoulua. Kohun keskiöön joutunut koulu on saanut osin jyrkän negatiivista palautetta. Iltalehden mukaan koululla oli tiistaina vartija kaupungin ohjeistuksesta.

Huhtasaaren mukaan moitteet kohdistuvat aikuisiin

Huhtasaari torjuu opetusministeri Grahn-Laasosen kehotuksen jättää koulut ja niiden oppilaat rauhaan. Huhtasaari sanoo STT:lle, että opetusministeri on vääristellyt hänen sanojaan. Hän painottaa, että moitteet kohdistuvat aikuisiin.

–  En ole millään tavoilla viitannut oppilaisiin. Sillä ei ole väliä kuka sen työn on tehnyt. Koulun toiminnasta vastaavat vain aikuiset. Opetusministerin pitää kysyä, toimiiko koulu tässä oikein, kun pistää esille poliittisesti värittyneitä viestejä, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren kannanotto on huomattu myös maailmalla. Ainakin brittiläinen yleisradioyhtiö BBC uutisoi tänään nettisivuillaan Huhtasaaren sunnuntaisesta tviitistä ja sen nostattamasta keskustelusta. BBC kertoo asiasta lähinnä suomalaisiin lähteisiin viitaten.

Vasemmistoliiton helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed kertoi keskiviikkoiltana Twitterissä, että hän on tehnyt Huhtasaaren toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Aiheeseen liittyvää

  1. Opetushallituksella ei havaintoja perussuomalaisten leimaamisesta kouluopetuksessa 2.10.2018 14:40

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut