Opetusministeri kehottaa Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan – Huhtasaari: Ministeri vääristelee sanojani

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kehottaa kansanedustaja Laura Huhtasaarta (ps.) jättämään koulut rauhaan. Huhtasaari puolestaan katsoo, että ministeri on vääristellyt hänen sanojaan.

Grahn-Laasonen painotti kommentissaan STT:lle tänään, että on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan. Ministeri kertoi luottavansa suomalaisten opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn sekä kehotti Huhtasaarta tekemään samoin. Ministeri ei muutenkaan pidä hyvänä, että poliitikot puuttuvat opetussuunnitelmien sisältöön tai opettajien autonomiaan.

Huhtasaari kritisoi äskettäin koulujen yhteiskunnallista kasvatusta ja käytti esimerkkinä erästä tamperelaiskoulua. Kohun keskiöön joutunut koulu on saanut osin jyrkän negatiivista palautetta. Iltalehden mukaan koululla oli tiistaina vartija kaupungin ohjeistuksesta.

Huhtasaaren mukaan moitteet kohdistuvat aikuisiin

Huhtasaari torjuu opetusministeri Grahn-Laasosen kehotuksen jättää koulut ja niiden oppilaat rauhaan. Huhtasaari sanoo STT:lle, että opetusministeri on vääristellyt hänen sanojaan. Hän painottaa, että moitteet kohdistuvat aikuisiin.

–  En ole millään tavoilla viitannut oppilaisiin. Sillä ei ole väliä kuka sen työn on tehnyt. Koulun toiminnasta vastaavat vain aikuiset. Opetusministerin pitää kysyä, toimiiko koulu tässä oikein, kun pistää esille poliittisesti värittyneitä viestejä, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren kannanotto on huomattu myös maailmalla. Ainakin brittiläinen yleisradioyhtiö BBC uutisoi tänään nettisivuillaan Huhtasaaren sunnuntaisesta tviitistä ja sen nostattamasta keskustelusta. BBC kertoo asiasta lähinnä suomalaisiin lähteisiin viitaten.

Vasemmistoliiton helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed kertoi keskiviikkoiltana Twitterissä, että hän on tehnyt Huhtasaaren toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut