Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STUK edelleen huolissaan Fennovoiman turvallisuuskulttuurista

Säteilyturvakeskus (STUK) on edelleen huolissaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen turvallisuuskulttuurista.

STUK kertoo tänään julkistetussa kolmannesvuosiraportissaan, että Fennovoiman johtaminen, turvallisuusasioiden käsittely ja turvallisuuskulttuurin kehittämistoimet tarkastettiin kesäkuussa.

Kolmannesvuosikatsauksen mukaan Fennovoiman turvallisuuskulttuurin tilassa ei ole tapahtunut oleellista muutosta. STUK oli jo aiemmin esittänyt huolen projektin turvallisuuskulttuurista.

Tarkastuksessa havaittiin muun muassa, että Fennovoima tekee hankkeessa päätöksiä, joita perustellaan vasta jälkikäteen.

Tarkastuksen perusteella STUK edellyttää Fennovoimalta muun muassa, että yhtiön on selvitettävä tutkintamenetelmin, onko vakavien reaktorionnettomuuksien hallintastrategian käsittely ja koordinointi tehty asianmukaisissa organisaatioyksiköissä ja organisaatiotasoilla. Fennovoiman on suunniteltava asian jatkokäsittely ja toimitettava tutkintaraportti tiedoksi STUK:lle.

Henkilöstön osaamisesta STUK painottaa, että Fennovoimalla on oltava menettelyt, joilla seurata hankkeen turvallisuuden kannalta merkittäviä tehtäviä suorittavien henkilöiden osaamista, pätevyyksiä ja koulutustietoja.

–  Fennovoiman on varmistettava, että turvallisuuden kannalta merkittävien oman organisaation tehtävien koulutusohjelmat suoritetaan asianmukaisesti, STUK kirjoittaa raportissaan.

Asiasta kertoi Lännen Media.