Airiston Helmen saarikaupat herättäneet huomiota

KRP kertoi tutkivansa suomalaista osakeyhtiötä talousrikoksista ja tehneensä etsintöjä kiinteistöihin Turun saaristossa. Emmi Korhonen / Lehtikuva

STT

Helsinki

Airiston Helmi -yhtiö toimii rekisteritietojen mukaan kiinteistöhallinnon alalla. Viime vuosina yhtiö on raportoinut tappiollisista tuloksista, selviää julkisista rekisteritiedoista. Esimerkiksi viime vuonna yhtiön ilmoittama tappio oli tilinpäätöstietojen mukaan yli 300 000 euroa.

Airiston Helmen nimi nousi esille lauantaina, kun Turun saaristossa oli iso poliisioperaatio. STT:n kuvaajan mukaan Airiston Helmi Oy:n kiinteistöllä liikkui lauantaina useita poliisin autoja.

KRP kertoi tutkivansa suomalaista osakeyhtiötä talousrikoksista ja tehneensä etsintöjä kiinteistöihin Turun saaristossa, mutta KRP ei ole vahvistanut yhtiön nimeä.

Airiston Helmellä on kerrottu olevan lukuisia kiinteistöjä Turun saaristossa.

Tammikuussa 2016 Yle kertoi, että Airiston Helmi oli rakennuttanut useita helikopteriliikenteelle tarkoitettuja laskeutumisalustoja yhtiön omistamille manner- ja saarikiinteistöille Paraisille sekä ulkosaaristossa Turun edustalla. Ylen mukaan Paraisten Ybbersnäsissä sijaitsevalle kiinteistölle oli myönnetty laskeutumispaikkalupa Moskovassa asuvan omistajan yksityisen ja tilapäisen lentotoiminnan käyttöön.

Myös yhtiön maakaupat ovat aiheuttaneet huolta. Elokuussa 2015 Iltalehti uutisoi, että Airiston Helmen saaria sijaitsee Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten syvävesiväylien varrella Turun ja Naantalin edustalla. Artikkelissa kerrottiin saaresta, jonka rantaviivaan oli rakennettu massiivisia laitureita. Asiaan kiinnitti tuolloin huomiota myös presidentti Sauli Niinistö, Iltalehti kertoi.

Ainakin tammikuussa 2015 Iltalehti myös kertoi, että Airiston Helmi oli hankkinut omistukseensa Merivoimien aluskalustoa Puolustusvoimien poistomyynnistä. Lehti kertoi artikkelissa kahdesta tällaisesta aluksesta.

STT tavoitteli lauantaina tuloksetta Airiston Helmen hallituksen jäsentä, varajäsentä ja tilintarkastajaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut