Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sakkoihin Veera Ruohon pahoinpitelystä tuomittu Teuvo Hakkarainen hovioikeuteen – ehdollista vankeutta vaatinut syyttäjä sai jatkokäsittelyluvan

Käräjäoikeuden mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) eduskunnan kahvilassa joulukuussa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Kesäkuussa sakkoihin tuomitun kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) pahoinpitely- ja ahdistelujuttu menee hovioikeuteen. Hovioikeus on myöntänyt jatkokäsittelyluvan syyttäjälle, joka vaati käräjillä Hakkaraiselle ehdollista vankeutta ja valitti käräjätuomiosta. Syyttäjä Eija Velitski vaatii hovioikeutta korottamaan rangaistusta 60 päivään ehdollista vankeutta.

Käräjäoikeuden mukaan Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) joulukuussa eduskunnan kahvilassa. Käräjäoikeuden ratkaisussa todettiin, että Hakkarainen tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin eduskunnan kuppilassa. Hakkarainen vetosi käräjillä siihen, että teko ei ollut tahallinen.

Syyttäjä pitää Hakkaraisen toimintaa vakavana.

–  Asiassa on kysymys voimakkaan väkivallan kohdistumisesta kaulan alueelle, mistä on aiheutunut Veera Ruoholle pitkäkestoista kipua ja särkyä kaulan alueelle sekä järkytyksen aiheuttamaa unettomuutta.

STT kertoi kesäkuussa, että Ruoho jäi sairaslomalle niskaleikkauksen takia. Syyttäjä Velitskin mukaan leikkaus jouduttiin tekemään Hakkaraisen toiminnan takia. Velitski kertoo valituksessaan, että Ruohon vanha niskavamma alkoi oireilla joulukuisen väkivallan jälkeen ja johti kuukausia kestäneeseen kipuun ja särkyyn ja lopulta leikkaukseen.

Hakkarainen ei ole vielä toimittanut hovioikeudelle vastaustaan. Vastauspyynnön määräpäivä on lokakuun alussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut