Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mauri Pekkarinen jättää eduskunnan: "Aikansa kutakin"

Vuodesta 1979 kansanedustajana toiminut Mauri Pekkarinen (kesk.) ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Jos Luoja suo terveyttä ja Sipilän hallitus pysyy kasassa, tulen ensi keväänä istuneeksi kansanedustajana 40 vuotta ja yhden kuukauden. Se on pisimpiä poliittisia uria, mitä eduskunnassa on tehty. Lyhyesti sanottuna: aikansa kutakin, jyväskyläläinen Pekkarinen totesi Keskisuomalaiselle perjantaina.

Lokakuussa 71 vuotta täyttävän Pekkarisen luopumispäätös ei syntynyt "Lapin tai Päijänteen hangilla" eikä muuallakaan tietyssä paikassa tai tiettynä hetkenä vaan pidemmän ajan kuluessa.

– Lopullisesti ajatus luopumisesta kypsyi kesällä, eikä vähiten perhesyistä. Urani politiikassa on nimittäin vaatinut sekä vaimoltani Raijalta että koko perheeltäni erittäin paljon. Käytännössä perheeni kasvoi samalla, kun vietin vuosikymmenet aina osan viikoista Helsingissä. Iso kiitos heille jaksamisesta, Pekkarinen totesi.

Eduskunnan 1. varapuhemies Pekkarinen miettii vielä parisen viikkoa, lähteekö hän ehdolle ensi kevään eurovaaleissa.

– Ehdokkuus kiinnostaa, moninkertainen ministeri myönsi ja lisäsi, että myös maakuntavaalit on vielä pohdinnassa.

Eturauhassyövän selättänyt Pekkarinen kertoo olevansa täysin terve ja motivoitunut politiikassa.

– Ennen kuin päätän eurovaaliehdokkuudestani, keskustelen asiasta erityisesti Raijan kanssa. Vastoin hänen ja muun perheen tahtoa en toimi. Myös sen selvitän ennen mahdollista eurovaaliehdokkuuttani, onko minunlaiselleni poliitikolle tarvetta Brysselissä. Myös eurovaalien rahoitus pitää miettiä, koska vaalikenttänä on koko maa ja henkilökohtaisessa elämässä on tullut viime aikoina sidottua pääomaa rakentamiseen, Pekkarinen avasi tulevaisuuttaan.