Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Mervola: Pekkarinen lähtee Brysseliin, vai lähteekö? – Joutuminen sivuun vallan ytimestä turhautti vanhan sotaratsun

Eduskunnan jättävä Mauri Pekkarinen lähtee Brysseliin ja on siinä hyvin vahvoilla. Hänestä tulee keskustan ykkösnimi ensi toukokuun eurovaaleissa. Näin kirjoittaa päätoimittaja Pekka Mervola huomioita-palstallaan.

Mervola kiittelee Pekkarista pitkästä työstä Keski-Suomen puolesta eduskunnassa ja huomauttaa, että nykyinen hallituskausi on ehkä ollut Pekkariselle raskas.

– Hän on kolminkertainen ministeri ja ollut kolme vuotta myös eduskunnan varapuhemies. Keskustassa hänen ikätoverinsa ovat jo siirtyneet tai joutuneet syrjään. Pekkariselle ei varmaankaan ole ollut helppoa olla hallituspuolueen kansanedustaja, joka ei kuitenkaan ole päässyt aivan vallan kammareihin, Mervola kirjoittaa.

Mervolan mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on aina välillä antanut Pekkariselle merkittäviäkin taustatöitä, mutta päätöksenteon ytimeen hän ei ole Pekkarista päästänyt.

Nyt Pekkarinen katsoo Mervolan mukaan uutta suuntaa. Se on Bryssel.

– Kaiken kotimaan politiikassa nähnyt Pekkarinen haluaa selvästi europarlamenttiin. Ensi keväänä Pekkarinen voi olla keskustan kärkinimi. Todennäköisesti puoluejohtaja Sipilä pyrkii houkuttelemaan Pekkarisen keskustan ykkösnimeksi vaaleihin. Pekkarinen tunnetaan ympäri maan ja hänet mielletään suomalaisten edun ajajaksi. Sillä voisi kerätä hyvin korkeankin, ainakin 50 000–60 000 äänen kannatuksen, Mervola arvioi.

Mervolan mukaan Pekkarisen lisäksi keskustalla on vain muutama yhtä vahva ehdokas, Jäätteenmäki ja Elsi Katainen, nyt kun Matti Vanhanen on ilmoittanut jättävänsä eurovaalit väliin.

Mervolan mukaan Pekkarinen odottanee nyt, että puolueessa kerätään tukea. On ainakin yksi syy, minkä nojalla Pekkarinen voi vielä kieltäytyä ehdokkuudesta eurovaaleista. Mitä Pekkarinen sitten mahdollisesti tekee? Lue päätoimittajan huomioita-palsta tästä.