Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

PS:n Vähämäki selvityksessään: Vuokrailmoituksessa sanottiin, että ulkopaikkakuntalainen voi asua saunatilassa

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen antoi eduskunnalle selvityksen kakkosasunnoksi vuokraamastaan saunatilasta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) sanoo eduskunnalle antamassaan selvityksessä vuokranneensa saunatilan kakkosasunnokseen, koska vuokrailmoituksessa sanottiin ulkopaikkakuntalaisen voivan asua siinä.

–  Voi satunnaisesti yöpyä, mutta ei vakituisesti asua.

–  Ulkopaikkakuntalainen voi käyttää huoneistoa satunnaisesti asuntona, lukee vuokrailmoituksessa, jonka Vähämäki on aiemmin toimittanut eduskunnalle.

Vähämäki sanoo, että tämän perusteella hän meni katsomaan tilaa ja teki vuokrasopimuksen.

Tilan vuokraajan aiemmin antaman selvityksen mukaan Vähämäki oli tietoinen, ettei saunaa ollut tarkoitettu asumiseen.

Vuokrasopimuksen Vähämäen kanssa solminut Roni Pasterstein sanoi kertoneensa saunan esittelyssä Vähämäelle, että kyseessä on saunalaitos. Miehet päättivät, että Vähämäki pysyy rekisteröityneenä kotiinsa Oulussa, koska maistraatissa ei voisi rekisteröityä asumaan saunaksi määriteltyyn tilaan.

Ensimmäisessä Pastersteinin lähettämässä vuokrasopimusluonnoksessa vuokrauskohde oli määritelty saunalaitokseksi ja käyttötarkoitukseksi oli merkitty oleskelutila. Vähämäki esitti samana päivänä, että määritelmät muutettaisiin.

– Käyttötarkoitusmaininnan poistamisella ei vuokranantajan vuokralle tarjoama kohde muutu eikä muuttunut toiseksi, Pasterstein kirjoittaa.

Hakkarainen: Vähämäki ei kertonut, ettei tilassa saa asua

  Hieman myöhemmin saunan toiseksi vuokralaiseksi tullut Teuvo Hakkarainen (ps.) sanoo selvityksessään Vähämäen jättäneen kertomatta hänelle, ettei saunatila ollut asumiseen soveltuva huoneisto.

– Vähämäki ei ole missään vaiheessa kertonut minulle, että vuokrasopimuksessa mainittu kellarihuoneisto on yhtiöjärjestyksessä muuta kuin huoneisto.

Hakkarainen sanoo, ettei tiennyt tilan käyttötarkoituksesta mitään ennen asiaa koskevaa uutisointia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut