Jemenin sisällissotaan yritetään löytää helpotusta

YK:n mukaan neuvotteluissa olisi myös tarkoitus sopia ehdoista, joilla osapuolet suostuisivat aloittamaan rauhanneuvottelut. Kuva: Lehtikuva/AFP

STT

Jemenin sisällissodan osapuolet aloittavat tulevalla viikolla YK:n kokoon kutsumat neuvottelut Genevessä. Kohtaamista ei voida pitää varsinaisina rauhanneuvotteluina, vaikka sekä huthi-kapinalliset että Jemenin hallitus ovat luvanneet lähettää paikalle valtuuskunnat.

Osapuolet eivät tapaa torstaina alkavissa neuvotteluissa suoraan, vaan tarkoituksena on lähinnä yrittää sopia tuhansien sotavankien vaihdosta sekä Jemenin tärkeimmän sataman Hodeidan käytöstä avustuskuljetuksiin.

YK:n mukaan neuvotteluissa olisi myös tarkoitus sopia ehdoista, joilla osapuolet suostuisivat aloittamaan rauhanneuvottelut.

Jemen kuului maailman köyhimpiin maihin jo ennen vuotta 2015 alkanutta sotaa, ja on sen jälkeen vajonnut entistä syvemmälle talouskurimukseen. Sodassa on kuollut yli 10  000 ihmistä ja sitä pidetään yhtenä maailman pahimmista humanitaarisista kriiseistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.