Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan ja sinisten riveissä eniten eduskunnan jättäjiä

Alhaisista kannatusluvuista kärsivissä keskustassa ja sinisissä näyttäisi olevan tällä hetkellä eniten eduskunnan omasta halustaan jättäviä kansanedustajia.

STT:n soittokierros eduskuntaryhmiin paljasti, että tähän mennessä 16 kansanedustajaa on päättänyt olla asettumatta ehdolle ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin.

Keskustan ryhmästä eduskunnan ovat jättämässä Niilo Keränen, Seppo Kääriäinen, Markku Rossi ja Tapani Tölli, sinisistä Maria Lohela, Lea Mäkipää, Martti Mölsä ja Pentti Oinonen.

Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerin Seija Turtiaisen mukaan keskustan lähtijämäärää selittää paljolti eduskuntaryhmän ikärakenne, jossa on tavallista enemmän Keräsen, Kääriäisen ja Töllin kaltaisia noin seitsemänkymppisiä edustajia.

–  Ei tässä ole mitään poikkeuksellista, ainahan ryhmissä on jonkin verran vaihtuvuutta, Turtiainen sanoi STT:lle.

Anttila vahtaa galluplukuja

Mielipidekyselyjen ykköspuolueesta SDP:stä ovat eduskunnan jättämässä ainakin Lauri Ihalainen, Riitta Myller ja Maria Tolppanen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä ovat lähdössä ainakin Pertti Salolainen ja Lenita Toivakka, RKP:n ryhmästä Mats Nylund ja Stefan Wallin. Vasemmistoliiton riveissä uusille kyvyille tilaa tekee Kari Uotila.

Koska vaaleihin on vielä lähes kahdeksan kuukautta aikaa, monet kansanedustajat – kuten esimerkiksi keskustan Sirkka-Liisa Anttila ja kokoomuksen Eero Lehti – harkitsevat vielä ehdokkaaksi lähtöään.

–  Katson tässä, miten soten käy ja miten keskustan kannatusluvut kehittyvät, Anttila sanoi STT:lle.

Tulenpalavaa kiirettä ratkaisulle ei vielä ole, joten joissain ryhmissä kysymys lähtijöistä ei ole noussut vielä lainkaan esille.

–  Meillä ei ole vielä tietoa siitä, kuka on aikeissa hakea jatkoa ja kuka on luopumassa. Ilmoittanevat suunnitelmistaan tässä alkusyksystä, vihreiden eduskuntaryhmän pääsihteeri Tiina Kivinen viestitti STT:lle.