Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Paavi ei halunnut kommentoida hyväksikäytöstä syytettyä McCarrickia koskevia tietoja

Paavi Franciscuksen kasvot ovat koristaneet Vatikaanivaltion eurokolikoita vuodesta 2014. GIORGIO ONORATI / EPA

STT

Paavi Franciscus on kieltäytynyt kommentoimasta tietoja, joiden mukaan hän oli ummistanut silmänsä yhdysvaltalaiskardinaali Theodore McCarrickia vastaan esitetyiltä hyväksikäyttösyytöksiltä. Toimittajat kysyivät paavilta kommenttia asiaan lentokoneessa matkalla Dublinista Roomaan.

Vatikaanin entinen Yhdysvaltain-lähettiläs arkkipiispa Carlo Maria Vigano julkaisi sunnuntaina kirjeen, jossa hän väittää paavin tienneen vähintään vuoden 2013 kesäkuusta lähtien McCarrickiin kohdistuneista syytöksistä.

–  Hän (paavi Franciscus) tiesi vähintään 23. kesäkuuta 2013, että (kardinaali Theodore) McCarrick oli sarjasaalistaja. Hän (paavi) tiesi hänen (McCarrick) olevan turmeltunut, mutta suojasi tätä katkeraan loppuun asti, arkkipiispa Vigano kirjoitti National Catholic Register -lehdessä julkaistussa kirjeessään.

Kirje julkaistiin paavin ollessa vierailulla Irlannissa, jossa hän anoi Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa. Samalla hän toisti toiveensa oikeuden toteutumisesta.

–  En sano mitään siitä (kirjeestä), paavi sanoi toimittajille kotimatkallaan.

–  Lukekaa julkilausuma (kirje) tarkasti ja tehkää siitä oma arvionne, hän jatkoi.

–  Teillä on riittävät journalistiset kyvyt tehdä johtopäätöksiä.

McCarrickia on syytetty alaikäisten ja pappisseminaarissa olleiden aikuisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on sanonut olevansa syytön.

Paavi myönsi McCarrickille eron heinäkuussa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Paavi pyysi Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa
    26.8.2018 17:22

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut