Talousveden keittokehotus pidetään yhä voimassa Leivonmäen ja Kivisuon jakelualueilla

Verkostoa on puhdistettu kloorilla viime perjantaista alkaen, mutta talousveden keittokehotus pysyy edelleen voimassa. Tiina Mutila

Jyri Salonen

Leivonmäen taajaman ja Kivisuon vesiosuuskunnan vedenjakelualueiden vedenkeittokehotus pidetään edelleen voimassa. Talousveden keittokehotus annettiin 17. elokuuta varotoimenpiteenä, koska talousveden mikrobiologisessa laadussa oli havaittu heikkenemistä viime viikolla Leivonmäen taajamasta otettujen vesinäytteiden perusteella.

Joutsan Vesihuolto Oy on järjestänyt asiakkailleen tilapäisen vedenjakelupisteen Leivonmäen Teboil-huoltamon parkkipaikalle ja lisäksi Hyvämieli-kaupan edustalle osoitteeseen Leivonmäentie 11. Näistä jakelupisteistä voi hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin veloituksetta.

Verkostoa on puhdistettu kloorilla perjantaista 17. elokuuta alkaen ja puhdistustyöt jatkuvat edelleen, sillä kloorin vaikutus ei ole vielä levinnyt koko verkoston alueelle.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto ja Joutsan Vesihuolto Oy jatkavat veden laadun tutkimista tehostetusti. Viimeisimmät näytteet on otettu tänään perjantaina ja niiden tulokset valmistuvat ensi viikolla.

Tilanteesta tiedotetaan seuraavaan kerran Joutsan kunnan ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla maanantaina 27. elokuuta iltapäivällä.

Vedenkäyttöohjeet

Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut