Mies tuomittiin maksamaan tuhansia euroja koskettuaan naista haarovälistä yökerhon tanssilattialla

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi naista kourineelle sakkoja. Jaakko Heiskanen

STT

Jyväskyläläisen yökerhon tanssilattialla naista haarovälistä kosketellut mies tuomittiin sakkoihin Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Naisen mukaan viereen tanssimaan tullut mies kosketteli häntä haarovälistä sormillaan viime marraskuussa. Naisen torjuttua miehen tämä huusi naisen mukaan "Et sä tollasesta voi suuttua" ja "Ooksä joku kommunisti".

Nainen kertoi sanoneensa tapahtuneesta kahdelle järjestyksenvalvojalle, ja koska miestä ei poistettu yökerhosta, ulkona olleille poliiseille. Poliisit pyysivät järjestyksenvalvojia tuomaan miehen pois yökerhosta ja veivät hänet putkaan.

Mies kiisti teon ja sanoi, ettei ole jutellut tanssilattialla kenenkään kanssa.

Oikeus uskoi naisen samansisältöisenä pysynyttä kertomusta ja todistajaa, vaikka todistaja ei ollutkaan nähnyt itse koskettamista.

Lisäksi tapahtunutta tuki oikeuden mukaan se, että nainen hakeutui pian hoitoon, jossa myös lääkäri havaitsi naisen olleen silmin nähden ahdistunut, ja että hänellä on todettu traumaperäinen stressihäiriö. Lääkärinlausunnon mukaan nainen oli joutunut kaksi kertaa aiemmin seksuaalirikoksen uhriksi.

35-vuotias mies tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta 40 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa miehen tuloilla 1 400 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin maksamaan korvauksia kärsimyksestä ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta 3 100 euroa.

Tuomio annettiin viime torstaina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut