Kreikan paloalueella sijaitsevasta huvilasta löytyi 26 kuollutta – maastopaloissa kuollut kaikkiaan ainakin 50

STT

Kreikan maastopaloalueella Matissa sijaitsevasta rantahuvilasta on löydetty 26 kuollutta ihmistä, kertoo Punainen Risti. Mati sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Ateenasta.

Aikaisempien tietojen mukaan Kreikan maastopaloissa on saanut surmansa ainakin 24 ihmistä, joten paloissa on kuollut jo ainakin 50 ihmistä. Suurin osa aiemmin löydetyistä kuolonuhreista löydettiin kodeistaan ja autoistaan Matin alueelta.

 Paloissa on myös loukkaantunut yli 150 ihmistä. Osan vammat ovat vakavia. Loukkaantuneiden ja kuolleiden joukossa on myös lapsia. Viranomaiset ovat löytäneet merestä ainakin yhden lapsen ruumiin. Lapsi sekä kolme samalta alueelta vedestä kuolleena löydettyä aikuista naista olivat ilmeisesti yrittäneet paeta liekkejä uimalla.

Maastopaloja riehuu useilla alueilla Ateenan ympäristössä. Rannikkoalueilta on evakuoitu paikallisia asukkaita ja turisteja hotelleihin ja sotilastukikohtiin. Pelastus- ja sammutustyöt sekä uhrien etsintä jatkuvat. Sään ei odoteta tuovan nopeaa helpotusta tilanteeseen.

 

Pääministeri: Olen todella huolissani

Pääministeri Alexis Tsipras on sanonut, että "kaikki hätäjoukot on pantu liikkeelle" sammuttamaan paloja.

– Olen todella huolissani näiden palojen yhtäaikaisesta syttymisestä, pääministeri kommentoi tilannetta.

Hän on keskeyttänyt vierailunsa Bosniassa palojen takia.

Kreikan viranomaiset ovat pyytäneet apua palojen sammuttamiseen muista EU-maista.

Maastopalot ovat yleisiä Kreikassa tähän aikaan vuodesta. Palot ovat aiemminkin surmanneet lukuisia ihmisiä maassa.

 

Suomen ulkoministeriö ohjeistaa alueella olevia suomalaisia

Suomen ulkoministeriöstä sanotaan STT:lle, ettei ministeriöllä ole tiedossa, onko kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa suomalaisia. Matkustusilmoituksen Ateenan alueelle on tehnyt 110 suomalaista ja ulkoministeriö on lähettänyt heille ohjeistuksen.

Ohjeistuksessa paikalla olevia suomalaisia kehotetaan noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita ja ilmoittamaan läheisilleen tilanteestaan. Hätätilanteessa suomalaisia kehotetaan olemaan yhteydessä ulkoministeriön päivystyskeskukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.