Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Asuntosijoittajan parhaat apajat löytyvät kalakukkojen kupeesta

Tutkimuksessa alueellista arvonnousun ja vuokratuoton kehitystä tarkastellaan muun muassa väestönkasvun, kotitalouksien tulojen ja asuntojen hintatason avulla. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT

Asuntosijoittaja saa tänä vuonna parasta tuottoa sijoituksilleen suurista kaupunkikeskuksista pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Asia selviää Pellervon taloustutkimuksen tutkimuksesta, jonka on teettänyt Suomen Vuokranantajat.

Listauksen kärjessä on tänä vuonna Kuopio. Suurin nousija on Oulu, joka kapusi sijoitustuottonäkymissä neljätoista sijaa. Helsingin sijoitus listalla laski jälleen, nyt pääkaupunki löytyy kahdeksannelta sijalta.

Tutkimuksessa alueellista arvonnousun ja vuokratuoton kehitystä tarkastellaan muun muassa väestönkasvun, kotitalouksien tulojen ja asuntojen hintatason avulla.

Valtakunnallisesti Suomen vuokranantajien teettämä tutkimus ennustaa vuokratuottojen jatkuvan maltillisina ja vakaina. Pitkällä aikavälillä vuokratuotto on pysynyt noin 3,5 prosentissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut