Telia ostaa teleoperaattori TDC:n liiketoiminnan Norjassa – MTV:n sisältävästä Bonnier-kaupasta odotetaan ratkaisua

Telian siirrot nähdään merkkinä siitä, että yhtiö aikoo jatkossa keskittyä kasvamaan pohjoismaisilla markkinoilla. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT

Ruotsalainen teleoperaattori Telia ostaa pohjoismaisen teleoperaattori TDC:n liiketoiminnot Norjassa ja nousee siten Norjan markkinoiden toiseksi suurimmaksi toimijaksi. Pakettiin sisältyy myös televisiopalveluja tarjoava GET. Hinnaksi tuli 21 miljardia Norjan kruunua (2,2 miljardia euroa).

Yhtiön odotetaan lähiaikoina kertovan Bonnierin televisioliiketoiminnan ostosta. Tähän kauppaan sisältyy Ruotsin TV4:n lisäksi myös MTV.

Telian siirrot nähdään merkkinä siitä, että yhtiö aikoo jatkossa keskittyä kasvamaan pohjoismaisilla markkinoilla, kun kalliiksi käyneet seikkailut Keski-Aasiassa jäävät taakse.

–  Pyrkimyksemme on luoda Norjan markkinoille operaattori, joka voi tarjota sekä kiinteän että mobiiliverkon palveluja kuluttajille ja yrityksille Norjassa, sanoi Telian toimitusjohtaja Johan Dennelind.

Telia ilmoitti syyskuussa 2015 vetäytyvänsä Aasian markkinoilta ja keskittyvänsä jatkossa Pohjoismaihin ja Baltiaan. Yhtiö osti samana vuonna Tele 2:n toiminnot Norjassa ja on jatkanut pohjoismaista laajentumistaan.

–  Uusille hankinnoille on varmasti tilaa jatkossa ilman että muutamme suunnitelmiamme osakkeiden takaisinostosta, Dennelind vakuutti.

Telian näkymistä ja tuloksesta saadaan lisää tietoa perjantaina, jolloin yhtiö julkistaa huhti-kesäkuun osavuosikatsauksensa.

Ruotsalainen talouslehti Dagens Industri uutisoi maanantaina, että neuvottelut Bonnierin televisioliiketoiminnoista ovat loppusuoralla ja kauppa saatetaan julkistaa vielä tämän viikon aikana.

Ruotsin hallitus ilmoitti kesäkuussa, ettei se aio puuttua Telian aikeisiin ostaa Bonnierin televisiotoiminta. Hanketta on arvosteltu Ruotsissa, koska sen katsotaan keskittävän median omistusta liiaksi valtion käsiin. Ruotsin valtio omistaa Teliasta 37 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.