Trump Niinistölle: "Nautin seurastanne Nato-kokouksessa ja arvostan tukeanne"

Presidentit Niinistö ja Trump aamiaistapaamisella Mäntyniemessä aamupäivällä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi aamiaistapaamisen aluksi nauttineensa presidentti Sauli Niinistön seurasta jo Nato-huippukokouksessa viime viikolla. Hän kertoi myös arvostavansa Niinistön tukea ja sitä, että heitä on kohdeltu kauniisti Suomessa.

Presidentti Niinistö otti Trumpin ja hänen vaimonsa Melania Trumpin vastaan virka-asunnollaan Mäntyniemessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Presidenttiparit kättelivät ovella, mistä he siirtyivät sisäkautta parvekkeelle.

Ennen siirtymistä takaisin sisätiloihin presidenttiparit keskustelivat hetken parvekkeella. Siitä he siirtyivät pian sisälle, missä Trump kertoi Niinistölle Naton huippukokouksesta ja kehui suomalaisten vieraanvaraisuutta.

Melania Trump nautti keskustelustaan Jenni Haukion kanssa

Rouva Jenni Haukion ja rouva Melania Trumpin päiväohjelma oli yksiä ennakkoon mielenkiintoa herättäneistä yksityiskohdista Helsingin maanantaisen huippukokouksen tiimoilta.

Puolisot tapasivat aamiaistapaamisella, kun Haukio oli vastaanottamassa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia ja tämän puolisoa Melania Trumpia Mäntyniemessä puolisonsa, presidentti Sauli Niinistön rinnalla. Haukio oli pukeutunut helteisena päivänä lyhythihaiseen kukkamekkoon ja Melania Trump puolestaan keltaiseen, polvipituiseen takkimekkoon. Virka-asunnolla jaettujen kättelyiden jälkeen presidenttiparit siirtyivät parvekkeelle, jossa he keskustelivat ennen siirtymistään sisätiloihin.

Haukio ja Melania Trump ennättivät myös kahdenkeskiseen keskusteluun, joka presidentin kanslian mukaan käsitteli Suomen vahvuuksia hyvinvointiyhteiskuntana. Muita puheenaiheita olivat muun muassa lasten ja nuorten hyvinvointi, rouva Trumpin Be Best -kampanja, Haukion toiminta Unicefin suojelijana ja pakolaislasten tilannetta käsittelevä Pieniä tarinoita -kampanja. Presidentin puolisona Melania Trump on pitänyt yllä lasten asioita ja ottanut kantaa etenkin nuoria koskeviin asioihin ja verkkokiusaamiseen.

Keskusteluhetki sujui mitä ilmeisimmin hyvin, sillä rouva Trump kertoi pian aamuisen tapaamisen jälkeen Twitterissä, että hän nautti keskustelustaan Haukion kanssa. Hänen mukaansa se koski erilaisia ongelmia, joita Yhdysvallat ja Suomi kohtaavat.

Ennen huippukokousta spekuloitiin, minkälaista ohjelmaa rouva Trumpille järjestetään Helsingissä. Arvailuissa oli muun muassa, että Haukio voisi viedä Trumpin Kansallismuseoon tai esimerkiksi lastensairaaloihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut