Trump jyrisi tviitissä: USA:n ja Venäjän suhteet huonommat kuin koskaan – Venäjän ulkoministeriö: "Olemme samaa mieltä"

Venäjän ulkoministeriö kertoi olevansa samaa mieltä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kirjoittaa, että Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet eivät ole olleet koskaan yhtä huonot kuin nyt. Trump kommentoi suhteita tviitissä, jonka hän lähetti Helsingistä aamulla ennen tapaamisiaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Trump väitti tviitissään, että huonot Venäjä-suhteet johtuvat Yhdysvaltain vuosia jatkuneista "typeryydestä ja tyhmyydestä" sekä nyttemmin "ennalta ratkaistusta noitavainosta". Trump on käyttänyt käsitettä noitavaino kuvaamaan FBI:n pitkään jatkuneita tutkimuksia siitä, vaikuttiko Venäjä hakkeroimalla Yhdysvaltain viime presidentinvaalien tulokseen.

– Olemme samaa mieltä, Venäjän ulkoministeriö vastasi yksinkertaisesti Trumpin tviittiin.

Aiemmin aamulla Trump ilmoitti toisessa tviitissään, että hän on saanut sotilasliitto Naton useiden jäsenmaiden johtajilta kiitosta Nato-maiden talousvelvoitteiden korostamisesta. Presidentin mukaan nyt Nato on voimakas ja rikas.

 

Kuvassa suomalaisyleisöä

Trump on niin ikään uudelleentviitannut valokuvia, joita hänen saapumisestaan Suomeen otettiin eilisiltana.

Yhdessä presidentin Twitter-tililleen ottamassa valokuvassa nähdään presidenttipari laskeutumassa portaita Air Force One -lentokoneestaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Trump lisäksi uudelleentviittasi kuvan, jossa nähdään suomalaista yleisöä kerääntyneenä kadun varrelle seuraamaan presidentin autosaattueen ohikulkua kohti hotellia.

Iltayhdeksältä Suomen aikaa Helsinki-Vantaalle saapunut Trump suuntasi seurueineen yöksi hotelli Kalastajatorpan alueelle Helsingin Munkkiniemeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut