BBC: Ranskalaistutkijoiden mukaan vuonna 2016 mereen syöksyneen egyptiläiskoneen ohjaamossa syttyi tulipalo

EgyptAirin lento MS804 oli matkalla Pariisista Kairoon, kun se syöksyi mereen toukokuussa 2016 kyydissään 66 ihmistä. Kairossa sytytettiin kynttilöitä uhrien muistolle. LEHTIKUVA / AFP

STT

Vuonna 2016 Välimereen syöksyneen EgyptAirin koneen ohjaamossa syttyi ranskalaistutkijoiden mukaan todennäköisesti tulipalo, uutisoi BBC. Tutkinnan tuloksista perjantaina kertoneen Ranskan ilmailuturvallisuudesta vastaavan viranomaisen BEA:n mukaan todennäköisin selitys tapahtuneelle on, että ohjaamossa syttyi nopeasti levinnyt tulipalo, minkä seurauksena lentäjät menettivät koneen hallinnan. Tutkijoiden mukaan nauhoitteissa kuuluu, kuinka lennon henkilökunta keskustelee tulipalosta.

Ranskalaistutkijoiden löydökset ovat ristiriidassa Egyptin viranomaisten aiempien lausuntojen kanssa. Egyptin onnettomuustutkintaviranomaiset kertoivat vuoden 2016 joulukuussa löytäneensä räjähdejäämiä uhreista.

BEA sanoi perjantaina odottavansa, että se saa egyptiläistutkijoiden loppuraportin asiasta. Tällöin ranskalaistutkijat voisivat pyrkiä selvittämään, mistä eriävät päätelmät johtuvat.

EgyptAirin lento MS804 oli matkalla Pariisista Kairoon, kun se syöksyi mereen Pohjois-Egyptin ja Kreetan välisellä alueella. 66 ihmistä sai surmansa. Surmansa saaneiden joukossa oli muun muassa 30 egyptiläistä ja 15 ranskalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.