Kanadan pääministeri kiistää syyllistyneensä 20 vuotta sitten seksuaaliseen häirintään

Kyseessä on lähes parinkymmenen vuoden takainen tapaus, jossa pääministeri Justin Trudeaun kerrotaan tarttuneen musiikkifestivaalilla naispuoliseen toimittajaan sopimattomasti. LEHTIKUVA / AFP

STT

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on jälleen puolustautunut häneen kohdistuvia seksuaaliseen häirintään liittyviä väitteitä vastaan.

Kyseessä on lähes parinkymmenen vuoden takainen tapaus, jossa Trudeaun kerrotaan tarttuneen musiikkifestivaalilla naispuoliseen toimittajaan sopimattomasti.

Tapaus nousi julkisuuteen, kun eräs bloggaaja kesäkuussa tviittasi leikkeen Creston Valley Advance -lehden sivusta vuodelta 2000, kertoo The Guardian. Sivulla julkaistussa toimituksellisessa pääkirjoituksessa kuvaillaan tapahtunut, mutta toimittajaa ei nimetä.

Avoimesti feministiksi julistautunut Trudeau sanoi torstaina, ettei koe toimineensa sopimattomasti, mutta kertoo ymmärtävänsä, että toinen ihminen on voinut kokea tilanteen toisin.

Alkuperäisen kirjoituksen mukaan Trudeau kuitenkin pyysi tilanteessa naiselta anteeksi. Lehden mukaan hän olisi myös sanonut, ettei olisi ollut niin tunkeileva, jos olisi tiennyt naisen olevan valtakunnalliseen tiedotusvälineeseen kirjoittava toimittaja.

CBC: Toimittaja ei halua tulla tunnistetuksi

Trudeaun liberaalipuolue on julistanut nollatoleranssin seksuaaliselle häirinnälle. Pääministeriltä onkin kysytty, aikoo hän järjestää tapauksesta tutkinnan.

Trudeau ei vastannut kysymykseen suoraan, mutta on toistanut useita kertoja, ettei usko käyttäytyneensä vuosien takaisessa tilanteessa sopimattomasti. Hänen mielestään asioissa on usein useampia näkökulmia.

–  Usein mies kokee vuorovaikutuksen hyväntahtoiseksi tai ei ainakaan sopimattomaksi, kun taas nainen, erityisesti työelämän kontekstissa, voi kokea toisin. Tätä meidän täytyy kunnioittaa, Trudeau muotoili.

Trudeaun mukaan hän tai hänen esikuntansa ei ole yrittänyt tavoittaa kyseistä toimittajaa, sillä se olisi sopimatonta. Kanadan yleisradioyhtiö CBC puolestaan on kertonut tavoittaneensa toimittajan, joka ei halua tulla tunnistetuksi tai yhdistetyksi asian uutisointiin.

Trudeau oli tapahtuma-aikaan 28-vuotias eikä mukana politiikassa. Hän oli kuitenkin tunnettu henkilö, sillä hän on Kanadan pääministerinä pitkään toimineen Pierre Trudeaun poika.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.