Yli 60 ihmisen pelätään hukkuneen Välimerellä

Uusimman haaksirikon myötä Välimerellä on nyt kadonnut arviolta 170 ihmistä perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. LEHTIKUVA/AFP

STT

Jopa 63 ihmisen pelätään hukkuneen, kun siirtolaisia kuljettanut kumivene upposi Välimerellä, kertoo Libyan laivasto. Tiedot perustuvat haaksirikosta selvinneiden silminnäkijöiden kertomuksiin.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen laivaston upseeri Ayoub Kacemin mukaan haaksirikosta pelastettiin 41 pelastusliivejä käyttänyttä siirtolaista. Pelastettujen mukaan kumiveneessä oli yhteensä 104 ihmistä.

Vene upposi lähellä Libyan rannikkoa noin 50 kilometriä itään pääkaupunki Tripolista. Haaksirikosta pelastettujen 41 ihmisen lisäksi Libyan rannikkovartiosto palasi Tripoliin maanantaina kyydissään 235 kahdessa muussa operaatiossa pelastettua siirtolaista. Näiden yli pelastetun 200 ihmisen joukossa on yli 50 vauvaa.

Noin 170 ihmistä kadonnut muutamassa päivässä

Uusimman haaksirikon myötä Välimerellä on nyt kadonnut arviolta 170 ihmistä perjantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Perjantaina kolme vauvaa löydettiin kuolleena. Noin 100 ihmistä katosi sen jälkeen, kun heitä kuljettanut kumivene upposi varhain perjantaina Libyan rannikolla.

Siirtolaisia oli kumiveneen kyydissä noin 120, joista pelastettiin kuusitoista. Matkustajien joukossa oli muun muassa marokkolaisia perheitä ja jemeniläisiä.

Pelastuneiden siirtolaisten mukaan vene upposi muutama tunti sen jälkeen, kun se oli lähtenyt merille. Veneessä tapahtui räjähdys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.