Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Verohallinnon nimissä yritetään kalastella henkilö- ja pankkitietoja - Aiheena OmaVero ja lähettäjänä Vero Skatt, älä klikkaa linkkiä!

Sähköpostissa leviää viesti, jossa luvataan veronpalautuksia. Vastaanottajien kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä.

Riku Porvari

Jälleen on sähköpostitse lähetetty kalasteluviestejä verottajan nimissä. Joillekin "veronmaksajille" on tullut viesti lähettäjältä Vero Skatt osoitteesta git@replay.com, jossa pyydetään klikkaamaan linkkiä. Sähköpostiviestissä pyydetään täyttämään veronpalautuksen pyyntö linkin takana.

Keskisuomalaiselle välitetyssä huijausviestissä kerrotaan, että vastaanottaja on oikeutettu 244,79 euron veronpalautukseen. Viestiä tarkkaillessa voi havaita kielioppivirheitä kieliasussa, kuten: Lähettämällä virheellinen kirjaa tai soveltamalla määräajan jälkeen.

Viimeeksi samankaltaisella viestillä on yritetty huijata Verohallinnon nimissä tietoja syyskuussa 2017. Verohallinnon verkkosivuilla oli tällöin viesti, jossa luki seuraavasti:

Verohallinto ei koskaan pyydä tilinumeroita tai luottokorttien numeroita sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä.

Jos olet tietosi luovuttanut, ole yhteydessä sulkupalveluun, joka löytyy numerosta 020 333 (ulkomailla: +358 20 333).

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut