Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sanomasta STT:n suuromistaja – Keskisuomalaisesta toiseksi suurin, kun Alma ja TS-yhtymä luopuu

Helsingin Sanomat palaa Suomen Tietotoimiston asiakkaaksi.

LKS 20150429 Sanoman kyltti kuvattuna Sanomatalossa Helsingissä 5. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA / Markku Ulander \\Instructions: STT:N JUTTUUN Sanoman tulos heikkeni tammi-maaliskuussa. Markku Ulander

STT

Sanoma Media Finland ostaa Alma Median ja TS-Yhtymän omistamat Suomen Tietotoimiston (STT) osakkeet, tiedottaa Sanoma. Kaupan myötä Sanoman omistusosuus uutistoimistosta kasvaa 75,4 prosenttiin. Samalla Helsingin Sanomat palaa STT:n uutispalvelun täydeksi asiakkaaksi.

Kauppa ei vaikuta välittömästi Alma Median ja muun muassa Turun Sanomia kustantavan TS-Yhtymän asiakkuuteen.

Valtion lisätalousarviossa STT:lle myönnettiin toukokuussa kertaluonteinen, tämän vuoden toiminnan turvaamiseen tarkoitettu 1,5 miljoonan euron muutoskauden tuki. Tuen ehtona on, että omistajat laativat suunnitelman yhtiön talouden vakauttamisesta.

– Uskomme aidosti, että kotimaiselle perusuutistoimistolle on tarvetta ja kysyntää. Käymme kesän ja alkusyksyn aikana kattavasti läpi asiakkaiden tarpeet ja pyrimme niiden pohjalta rakentamaan kestävän pohjan liiketoiminnalle, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta tiedotteessa.

Kalsta toteaa, että uutispalvelua lukuun ottamatta STT:n muut yksiköt Lehtikuva ja Viestintäpalvelut ovat jo sellaisenaan kannattavaa liiketoimintaa.

Kaupan myötä Keskisuomalaisesta tulee STT:n toiseksi suurin omistaja.

– Olemme sitoutuneet STT:n kehittämiseen ja uskomme uuden omistusjärjestelyn parantavan ja selkiyttävän yhtiön toimintaedellytyksiä, sanoo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sanomasta STT:n suuromistaja – Alma ja TS-yhtymä luopuvat omistuksistaan 27.6.2018 9:26

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut