Lännen Media: Kansanedustaja Veera Ruohon saama vihaposti eduskunnan turvallisuusyksikön selvityksessä

Veera Ruohon saamat viestit on Lännen Median mukaan toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikölle Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Kansanedustajakollegansa pahoinpitelyn ja seksuaalisen ahdistelun uhriksi joutunut Veera Ruoho (kok.) on joutunut oikeusjutun takia halventavien vihaviestien kohteeksi, kertoo Lännen Media (LM). Sen mukaan Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikölle, joka tekee yhteistyötä poliisin kanssa.

–  Rikosepäilyt siirtyvät viranomaisille, jotka myös hoitavat näiden asioiden tutkinnan, sanoo eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola LM:lle.

Viestien sisältö on henkilöön menevää, ja niitä yhdistää sympatia pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta tuomittuun Teuvo Hakkaraiseen (ps.), LM kertoo. Sen mukaan viesteissä muun muassa sanotaan, että humalainen väkisinsuutelu on yleensä kuitattu huumorilla ja haukutaan Ruohoa ahneeksi ja valehtelijaksi.

Ruoho sanoo uutisessa kokevansa pelkoa ja ahdistusta viestien takia.

Syyttäjä aikoo valittaa hoviin

Hakkarainen tuomittiin maanantaina 3 060 euron sakkoihin Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hänet tuomittiin maksamaan 1 400 euroa korvauksia Ruoholle.

Syyttäjä Eija Velitski kertoi tiistaina aikovansa valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Velitski vaatii Hakkaraiselle yhä 60 päivän ehdollista vankeutta tekotavan takia. Ruoho kertoi oikeudessa Hakkaraisen tarttuneen häntä kuristusotteella. Velitskin mukaan kuristusotteen käyttö ei ole sovitettavissa sakolla.

Hakkaraisen puolustuksen mukaan kyseessä oli pelkkä "karhunhalaus".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.