Krista Kiuru ei vielä arvioi hallituksen sote-vastinetta – 230 sivun nivaskassa "riittää lukemista juhannuksen pyhiksi"

Annetaan nyt sosiaali- ja terveysvaliokunnan kansanedustajille ja kaikille muille hieman lukuaikaa, SDP:n Krista Kiuru sanoi toimittajille tänään. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) ei halua vielä arvioida hallituksen sote-vastinetta.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta järjesti aamulla vastineesta julkisen kuulemisen, jonka yhteydessä vastine julkistettiin. Hallitus kertoi vastineen pääkohdista jo eilen.

–  En lähde tätä millään tavalla tässä vaiheessa arvioimaan. Tämä työ on vasta alkumetreillä. Annetaan nyt sosiaali- ja terveysvaliokunnan kansanedustajille ja kaikille muille hieman lukuaikaa, Kiuru sanoi toimittajille julkisen kuulemisen jälkeen.

Kiuru ei halunnut myöskään arvioida, kuinka kauan sosiaali- ja terveysvaliokunnalla menee vastineen käsittelyyn.

–  Katsotaan ensin vastine loppuun ja otetaan sitten kanta siihen, kuinka isosta työmäärästä valiokunnan näkökulmasta tule olemaan kysymys, Kiuru sanoi.

Kiurun mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta halusi julkisella kuulemisella edistää avoimuutta massiivisen sote-uudistuksen ympärillä. Hallituksen vastine ei alun perin ollut julkinen asiakirja, mutta Kiurun mukaan valiokunta halusi saada kaikki kansanedustajat ja myös kansalaiset mukaan asian käsittelyyn.

–  Jouduimme miettimään niitä mahdollisuuksia, joilla valiokunta voisi osallistua avoimuuden edistämiseen ja tulimme siihen johtopäätökseen, että tällä julkisella kuulemisella voimme edesauttaa avoimen ilmapiirin syntymistä tämän asian käsittelyssä, Kiuru sanoi.

Hallituksen vastineessa on liitteineen kaikkiaan noin 230 sivua.

–  Kyllä tässä lukemista riittää vielä juhannuksenkin pyhiksi, Kiuru huokaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.