Nordea toi kortteihinsa mahdollisuuden rajata verkkouhkapelaamista

Nordea muistuttaa, että valtaosa varastetuilla korttitiedoilla tehdyistä ostoksista tapahtuu tietoverkossa uhkapeli- ja vedonlyöntiyhtiöiden kautta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Nordea on tuonut kortteihinsa uutena ominaisuutena mahdollisuuden rajata verkkouhkapelaamista. Pankki perustelee muutosta sillä, että näin voidaan torjua varastetuilla korttitiedoilla tehtyjä rikoksia.

Nordea muistuttaa, että valtaosa varastetuilla korttitiedoilla tehdyistä ostoksista tapahtuu tietoverkossa uhkapeli- ja vedonlyöntiyhtiöiden kautta.

Uuden palvelun avulla voi rajoittaa verkossa tapahtuvaa uhkapelaamista, jossa tapahtumat veloitetaan suoraan kortilta. Palvelun käyttöönotto ei vaikuta rahapelikoneisiin tai Veikkauksen kaltaisiin palveluihin, joissa siirretään rahaa tililtä pelipalveluun.

Muutos parantaa pankin mukaan myös mahdollisuuksia ehkäistä rahanpesua.

–  Uskomme, että voimme tällä keinolla katkaista vuositasolla lähes miljoonan euron rahavirran rikollisille toimijoille, sanoo Nordean korteista vastaava johtaja Valtteri Korhonen.

Esto päälle automaattisesti

Korhosen mukaan Nordea ei estä pelaamista kokonaan, vaan asiakas voi itse hallinnoida verkkopelirajausta kortin internet-käytön ja maarajauksen tapaan. Rajausta voi muuttaa Nordea 24/7 -asiakaspalvelussa ja vastedes myös suoraan mobiilipankin kautta.

Verkkouhkapelaaminen on automaattisesti estetty kaikissa Nordean uusissa korttisopimuksissa sekä kadonneiden tilalle tilatuissa korteissa toukokuusta 2018 alkaen. Kesäkuun aikana lisäksi asetetaan päälle rajaus kaikkiin olemassa oleviin Nordean kortteihin, joita ei ole käytetty 12 kuukauden aikana uhkapelaamiseen verkossa.

Suurista Suomessa toimivista pankeista Danske Bank ilmoitti STT:lle, että sillä ei ole vastaavaa korttitoimintoa. Asiakas ei pysty itse asettamaan rajoitusta pelkästään verkossa tapahtuvan uhkapelaamiseen. Sen sijaan Danske Bankin asiakas voi rajata pois kaikki verkkomaksut haluamaltaan kortilta.

OP:ltä kerrotaan, että täsmälleen Nordean kaltaista ominaisuutta pankilla ei tällä hetkellä ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.