Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Hakkarainen kiistää syytteen kollegansa pahoinpitelystä: "Tarkoitus oli halata Ruohoa ja antaa suukko poskelle"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kiistää, että olisi pyrkinyt pahoinpitelemään kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) tai ahdistellut tätä seksuaalisesti. Hakkarainen tosin sanoo, että hänellä ei juuri ole muistikuvia illasta.

– Minulla on se ilta aika lailla hämärän peitossa. Olin voimakkaassa juopumustilassa, niin kuin varmaan oli aika moni muukin, Hakkarainen sanoi oikeudessa.

Hakkaraisen mukaan tarkoituksena ei ole ollut pahoinpitely tai seksuaalinen ahdistelu, vaan molemminpuoliseen kunnioitukseen liittyvä huomioiminen.

– Tein sen sillä tavalla jätkämäisesti ja vähän kömpelösti, että en hallinnut tilannetta. Tarkoitus oli halata ja antaa suukko poskelle. Ja humalassa se ei varmasti onnistunut.

Hakkarainen sanoi, että on itse ollut sairauslomalla tapauksen jälkeen. Puolustus puolestaan kutsui Hakkaraisen toimintaa "karhun halaukseksi", jonka tarkoituksena ei ole ollut vahingoittaminen.

Kansanedustaja Tolvanen: Kyseessä oli niskalenkki

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) näki tilanteen läheltä eduskunnan kuppilassa ja luonnehti sitä niskalenkiksi. Otteesta oli Tolvasen mukaan käytännössä mahdotonta päästä omatoimisesti irti.

– Hakkaraisen ote oli todella voimakas, ja sitten hänellä oli se nahkatakki päällä, Tolvanen kuvaili.

Tolvasen mukaan Hakkarainen hoiperteli ja jutut olivat "lennokkaita".

Syyttäjä Eija Velitski puolestaan sanoi, että Hakkaraisen humalatila ei toimi selityksenä sille, miksi pahoinpitely ei olisi tahallinen. Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle vähintään 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta.

Oikeus lupasi antaa ratkaisunsa ennen kello yhtätoista aamupäivällä.