Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kansanedustaja Hakkarainen kiistää syytteen kollegansa pahoinpitelystä: "Tarkoitus oli halata Ruohoa ja antaa suukko poskelle"

Teuvo Hakkarainen myönsi olleensa "voimakkaassa juopumustilassa". Emmi Korhonen / Lehtikuva

Mikko Gustafsson / STT

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kiistää, että olisi pyrkinyt pahoinpitelemään kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) tai ahdistellut tätä seksuaalisesti. Hakkarainen tosin sanoo, että hänellä ei juuri ole muistikuvia illasta.

– Minulla on se ilta aika lailla hämärän peitossa. Olin voimakkaassa juopumustilassa, niin kuin varmaan oli aika moni muukin, Hakkarainen sanoi oikeudessa.

Hakkaraisen mukaan tarkoituksena ei ole ollut pahoinpitely tai seksuaalinen ahdistelu, vaan molemminpuoliseen kunnioitukseen liittyvä huomioiminen.

– Tein sen sillä tavalla jätkämäisesti ja vähän kömpelösti, että en hallinnut tilannetta. Tarkoitus oli halata ja antaa suukko poskelle. Ja humalassa se ei varmasti onnistunut.

Hakkarainen sanoi, että on itse ollut sairauslomalla tapauksen jälkeen. Puolustus puolestaan kutsui Hakkaraisen toimintaa "karhun halaukseksi", jonka tarkoituksena ei ole ollut vahingoittaminen.

Kansanedustaja Tolvanen: Kyseessä oli niskalenkki

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) näki tilanteen läheltä eduskunnan kuppilassa ja luonnehti sitä niskalenkiksi. Otteesta oli Tolvasen mukaan käytännössä mahdotonta päästä omatoimisesti irti.

– Hakkaraisen ote oli todella voimakas, ja sitten hänellä oli se nahkatakki päällä, Tolvanen kuvaili.

Tolvasen mukaan Hakkarainen hoiperteli ja jutut olivat "lennokkaita".

Syyttäjä Eija Velitski puolestaan sanoi, että Hakkaraisen humalatila ei toimi selityksenä sille, miksi pahoinpitely ei olisi tahallinen. Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle vähintään 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta.

Oikeus lupasi antaa ratkaisunsa ennen kello yhtätoista aamupäivällä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut