Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen pahoinpitelyjuttua alettiin käräjöidä – "Rikossyytteet kuvaavat väkivaltarikosten yleisyyttä Suomessa"

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle ainakin 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta

Mikko Gustafsson, Jecaterina Mantsinen / STT

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) syytteet pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta kuvastavat väkivallan yleisyyttä Suomessa laajemminkin, arvioi syyttäjä Eija Velitski medialle. Hakkaraista syytetään kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Hakkaraisen saamat syytteet liittyvät viime joulukuun tapahtumiin eduskunnassa. Hakkaraista syytetään siitä, että hän tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin eduskunnan kuppilassa. Syyttäjän mukaan teko oli omiaan loukkaamaan Ruohon seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle vähintään 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta. Ruoho vaatii Hakkaraiselta korvausta kivusta ja särystä 500 euroa korkoineen.

Hakkarainen jäi eduskunnan joulutauon jälkeen sairauslomalle ja palasi Arkadianmäelle toukokuussa.

Hakkarainen saapui oikeustalolle noin varttia vaille yhdeksän eikä halunnut lausua asiasta mitään medialle ennen varsinaista käsittelyä.

Tilannetta eduskunnan kuppilassa todisti myös kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).

– Tämä on surullinen juttu sekä Veera Ruohon että eduskunnan kannalta. Ei tässä eduskunnan arvovalta ainakaan lisäänny, Tolvanen kommentoi. Hän ei halunnut lausua asiasta enempää ennen oikeudenkäynnin alkua.

Hakkarainen hyllytettiin kotikaupunkinsa Viitasaaren luottamustoimista syytteiden oikeuskäsittelyn ajaksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut