Lännen Media: Lääkäriliitto haluaa kieltää uskomushoidot pieniltä lapsilta ja osalta aikuisista

Lääkäriliitto haluaa, että vakavasti sairauksista kärsivien potilaiden kohdalla vaihtoehtohoitaja olisi velvollinen konsultoimaan potilasta hoitavaa lääkäriä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Lääkäriliitto haluaa kieltää uskomushoitojen antamisen pienille lapsille ja tietyistä vakavista sairauksista kärsiville aikuisille, kertoo Lännen Media. Liitto haluaa uskomushoitojen sääntelyn seuraavaan hallitusohjelmaan. Kyse on hoidoista, joiden tehosta ei ole tieteellistä näyttöä.

Myös sosiaali- ja terveysministeriö (STM) pitää nykyistä uskomushoitoja koskevaa lainsäädäntöä riittämättömänä ja hoitomuotojen valvontaa liian vähäisenä.

Lääkäriliitto haluaa, että lainvalmistelussa määritellään, mitä potilasryhmiä saavat hoitaa vain terveydenhuollon ammattilaiset. Lasten lisäksi liitto rajaisi uskomushoitojen ulkopuolelle aikuiset, jotka eivät vakavan mielenterveyshäiriön tai kehitysvamman takia kykene päättämään hoidostaan.

Vakavasti sairauksista kärsivien potilaiden kohdalla vaihtoehtohoitaja olisi velvollinen konsultoimaan potilasta hoitavaa lääkäriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.