Näyttelijä Maija Karhi kuoli 86-vuotiaana

Näyttelijä Maija Karhi esiintyi kymmenissä elokuvissa ja loi näyttämöuran mm. Suomen Kansallisteatterissa. LEHTIKUVA / Sari Gustafsson

STT

Näyttelijä Maija Karhi (Karhi-Kärävä) on kuollut, kertoo Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho STT:lle. Asiasta alun perin uutisoineen Ylen mukaan Karhi kuoli maanantaina Helsingissä. Karhi oli syntynyt Turussa vuonna 1932.

Vuodesta 1951 Karhi esiintyi kymmenissä elokuvissa. Hän sai 1954 Jussi-palkinnon parhaasta naispääosasta elokuvassa Kun on tunteet. Vuonna 1963 hänelle annettiin Jussi-palkinto parhaasta naissivuosasta elokuvassa Vaarallista vapautta.

Karhi loi myös huomattavan näyttämöuran Intimiteatterissa ja Suomen Kansallisteatterissa. Hänen merkittäviä näyttämöroolejaan olivat muun muassa Naemi näytelmässä Kuopion takana ja Tartuffen Elmire.

Karhi esiintyi lisäksi monissa radio- ja televisiotuotannoissa. Karhi oli myös teatteriryhmä Raivoisien Ruusujen perustajajäsen.

2000-luvulla Karhi esitti Anja Pohjolan kanssa eri puolilla maata Daniel Katzin menestysnäytelmää Mies se on vainajakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.