Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koreoiden johtajat tapasivat – asiantuntijan mukaan Trumpin ja Kimin kokous yhä todennäköinen

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat tavanneet maiden rajalla, kertoo Etelä-Korean presidentin toimisto. Etelä-Korean julkaisemissa kuvissa näkyy, kuinka Moon ja Kim kättelevät toisiaan Koreoiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä.

Kaksituntisessa tapaamisessa keskusteltiin muun muassa siitä, miten Kimin ja Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin tapaaminen saataisiin onnistumaan.

Lisäksi Koreoiden johtajat keskustelivat siitä, miten he voisivat edistää kuukausi sitten antamaansa julistusta rauhan palauttamisesta Korean niemimaalle. Moonin toimisto lupasi, että tapaamisesta kerrotaan lisätietoja sunnuntaina.

Moon ja Kim tapasivat päivä sen jälkeen, kun Trump kertoi kokouksen Kimin kanssa olevan yhä mahdollinen. Kimin ja Trumpin oli määrä tavata 12. kesäkuuta Singaporessa, mutta Trump perui tapaamisen torstaina.

Perjantaina Trump kuitenkin sanoi CNN:lle, että huipputapaaminen on yhä mahdollinen.

–  Saa nähdä, mitä tapahtuu. Puhumme heidän kanssaan nyt. He antoivat asiasta hyvän lausunnon. Se voi tapahtua jopa 12. päivänä.

Trumpin mukaan maiden välille on auennut uusia keskusteluyhteyksiä torstain jälkeen.

Moonin ja Kimin tapaaminen kasvatti Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean kesäkuun huipputapaamisen todennäköisyyttä, arvioi Koreoiden suhteiden asiantuntija Koh Yu-hwan.

–  Tämänpäiväisellä tapaamisella tähdättiin Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välille syntyneiden väärinkäsitysten ratkomiseen, ja samalla tehtiin pohjatyötä huipputapaamisen eteen, Koh Yu-hwan sanoo.