Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Facebookin Zuckerberg pyytää jälleen anteeksi – nyt Euroopan parlamentilta

Mark Zuckerberg oli huhtikuussa Yhdysvaltain senaatin kuultavana samasta asiasta. LEHTIKUVA/AFP

STT

Facebookin johtaja Mark Zuckerberg pyysi tiistaina anteeksi yhtiönroolia Cambridge Analytica -skandaalissa sekä sitä, että valeuutiset pääsivät leviämään Facebookin alustalla, kertoi BBC. Zuckerberg puhui Euroopan parlamentin kuulemistilaisuudessa Brysselissä.

Cambridge Analytican sanotaan hankkineen luvatta 87 miljoonan Facebook-profiilin tiedot poliittisten kampanjoiden käyttöön. Yhtiö itse kiistää väitteen.

Jo ennen kuulemistilaisuutta julkaistuissa kommenteissa Zuckerberg sanoi Facebookin saaneen kovan opetuksen käyttäjiensä tietoja koskevasta aukosta. Hän myös pyysi anteeksi, että Facebookin työkaluilla on aiheutettu vahinkoa.

–  Olipa sitten kyse valeuutisista, ulkomaisesta sekaantumisesta vaaleihin tai henkilötietojen väärinkäyttäjistä, emme tarkastelleet tarpeeksi laajasti vastuitamme, hän sanoi.

Zuckerberg sanoi Facebookin kaksinkertaistavan turvallisuusasioiden kanssa työskentelevien määrän. Näin heitä olisi vuoden lopulla yli 20  000.

–  Otaksun, että tällä on huomattava vaikutus kannattavuuteemme. Mutta haluan tehdä selväksi, että ihmisten pitäminen turvassa on aina tärkeämpää kuin voittojen maksimointi, hän sanoi.

Kuuleminen Euroopan parlamentissa oli alun perin määrä järjestää suljettujen ovien takana. Tämä herätti sellaisen arvosteluryöpyn, että loppujen lopuksi tilaisuutta pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä verkossa.

Viime kuussa Yhdysvaltain senaatin kuultavana

Zuckerberg oli huhtikuussa Yhdysvaltain senaatin kuultavana samasta asiasta. Tuolloin hän sanoi yhtiönsä selvittävän, miten Cambridge Analytica pääsi käyttämään väärin miljoonien Facebookin käyttäjien tietoja ja pyrkivän varmistamaan, ettei sellaista tapahtuisi uudelleen.

Senaatin kuulemisessa Zuckerberg paljasti myös yhtiönsä tekevän yhteistyötä erikoissyyttäjä Robert Muellerin kanssa. Muellerin johtamassa tutkinnassa selvitetään Venäjän epäiltyä sekaantumista Yhdysvaltojen vaaleihin.

Zuckerberg myös sanoi, että sosiaalisen media sääntely on tulevaisuudessa väistämätöntä, kun internetin merkitys ihmisten elämässä entisestään kasvaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut