MV-julkaisun sivut on suljettu – "kunhan tää paskan heitto loppuis"

LKS 20161006 Kuva MV??!!-lehden Facebook-sivulta, kuvattu Helsingissä 29. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA \\Instructions: Kotimaa, stt 016, MV-lehden Janitskinin vangitsemista käsitellään käräjillä. Heikki Saukkomaa

STT

MV-julkaisun sivut on suljettu, mutta epävarmaa on, onko sulkeminen lopullinen. Taustalla vaikuttaa olevan julkaisun tekijöiden ja kannattajien keskinäisiä erimielisyyksiä.

Uudeksi MV-julkaisun vastuuhenkilöksi ilmoittautunut Juha Korhonen kertoo kyllästyneensä jatkuvaan arvosteluun ja loanheittoon julkaisua lähellä olevilta piireiltä.

– Näillä näkymin pysyy lopullisesti kiinni, jos ei tähän jokin järki tule. En voi sitä lopullisesti luvata, mutta näillä näkymin kyllä. Siitä ei vaan tullut mitään, sanoo Korhonen STT:lle.

– Se että alkaa omat haukkua, se on ikävä piirre. Ei se ole sen arvoista, kun ei siitä rahaakaan saa, hän jatkaa.

Korhonen on vetänyt MV-verkkojulkaisua tammikuusta lähtien. Julkaisun vuonna 2014 perustanut Ilja Janitskin on ilmoittanut jättävänsä sen kyllästyttyään "isänmaalliseen törkypaskaan".

Janitskin on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Häntä epäillään poliisin mukaan useista rikoksista, muun muassa tekijänoikeusrikoksista ja törkeistä kunnianloukkauksista. Epäilyt liittyvät pääosin MV-julkaisuun. Syytteiden nostamisen määräpäivä on toukokuun lopulla.

MV-julkaisun sulkemisesta kertoi ensin Yle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut