Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Enää eivät hyvät selityksetkään pelasta – nastarenkaista alkaa napsua sakkoja ensi viikosta alkaen

Tähän asti nastoilla ajavat ovat selvinneet huomautuksella.

Nyt lumien sulettua ja säiden lämmettyä ei perusteita nastarenkaiden käytölle enää etelässä ole. Kalle Parkkinen / Lehtikuva

STT

Helsingin poliisi muistuttaa, että nastarenkaiden käyttöaika Etelä-Suomessa on jo ohi. Ensi viikosta lähtien poliisi alkaa sakottaa nastarenkailla liikkuvia autoilijoita.

Virallisesti nastarenkaiden lain määräämä käyttöaika päättyi tänä keväänä 9. huhtikuuta. Laissa on omintakeinen pykälä, jonka mukaan nastarenkaita saa käyttää maaliskuun 31. päivään tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän näistä päivämääristä ollessa määräävä. Koska pääsiäisen ajankohta vaihtelee eri vuosina, myös nastarenkaiden käyttöaika siirtyy sen mukaan jopa useita viikkoja.

Sääolosuhteet olivat kuitenkin 9. huhtikuuta Etelä-Suomessakin sen verran talviset, että lain edellyttämät perusteet nastarenkaiden käytölle oli pitkälle huhtikuuhun. Nyt lumien sulettua ja säiden lämmettyä ei perusteita nastarenkaiden käytölle enää etelässä ole.

Poliisi törmää Helsingissä liikennevalvonnassaan kuitenkin päivittäin useisiin autoilijoihin, joilla on nastarenkaat alla.

– Nastarenkailla edelleen ajavien runsas määrä on yllättänyt meidät. Kuljettajien kannattaisi muistaa, että turvallisuudenkin kannalta paras vaihtoehto on valita keliin sopivat renkaat. Nastarenkaat pitävät jäällä, mutta asvaltilla ne pidentävät kuivalla kelillä jarrutusmatkaa, ja nastat voivat sinkoutua irti renkaista, komisario Anne Hiltunen Helsingin poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.

Tähän asti Helsingin poliisi on antanut asiasta huomautuksia, mutta ensi viikosta alkaen nastarenkaita käyttäville rapsahtaa sakot.

Poliisi kehottaa myös tarkastamaan kesärenkaiden kunnon renkaanvaihdon yhteydessä.

– Kesärenkaan kulutuspinnan pääurien tulee lain mukaan olla vähintään 1,6 millimetriä syvät. Vesikelillä turvasuositus on 4 millimetriä, Hiltunen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut