Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ministeri Niinistö: Macronin puolustushankkeeseen otetaan kantaa normaalien selvitysten jälkeen

Jussi Niinistö sanoo Suomen kuuntelevan sinänsä tarkalla korvalla Ranskan ehdotuksia, sillä se on merkittävä tekijä eurooppalaisessa puolustusyhteistyössä. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ei vielä anna aikataulua sille, milloin Suomi päättää mahdollisesta osallistumisesta Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ehdottamaan puolustushankkeeseen.

Niinistön mukaan parhaillaan selvitetään muun muassa, mitä aloite käytännössä tarkoittaa ja mitä se maksaisi Suomelle. Päätös tehdään kokonaisharkinnan jälkeen.

– Minulla ei ole siihen vielä kantaa. Se on virkamiesten selvityksessä, eikä Suomi ole siihen vielä muodostanut minkäänlaista poliittista kantaa, Niinistö sanoi STT:lle torstaina.

Niinistö sanoo Suomen kuuntelevan sinänsä tarkalla korvalla Ranskan ehdotuksia, sillä se on merkittävä tekijä eurooppalaisessa puolustusyhteistyössä.

Kymmenen EU-maata on lähdössä mukaan Macronin ehdottamaan puolustushankkeeseen, jonka tavoitteena on nopeampi puuttuminen varsinkin EU:n ulkopuolisiin kriiseihin, Yle kertoi keskiviikkona.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut