Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen: Trumpin tullipäätös tarkoittaa epätietoisuuden jatkumista

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) pitää presidentti Donald Trumpin päätöksen positiivisena puolena sitä, että tullit eivät vielä tulleet voimaan. Trump lykkäsi EU:lle kaavailtuja tuontitulleja kuukaudella kesäkuun alkuun.

– Mutta kyllähän tämä tarkoittaa sitä, että epätietoisuus jatkuu. Se on kaikille yrityksille aina huono asia. Toinen asia on se, että eihän tämä poista sitä aitoa ongelmaa eli ylituotantoa, Virolainen kommentoi aamulla STT:lle.

Virolaisen mukaan kiistan venymisen suorat vaikutukset ovat Suomelle sinällään pienet.

– Tulee kuitenkin markkinavääristymiä, ja se on vakava haitta EU:n teräsalan yritysten kilpailukyvylle.

EU:n kauppaministereiden kokous on 22. toukokuuta. Virolaisen mukaan tuohon mennessä kiistaan pitää olla näköpiirissä jokin ratkaisu.

– Siitä on sitten vain viikko tuohon uuteen deadlineen. Mutta kuten tänäänkin nähtiin, kyllä tämä aika viime tinkaan meni.

Virolaisen mukaan neuvottelut jatkuvat ja EU:n kauppapolitiikasta vastaava komissaari Cecilia Malmström jatkaa tiivistä yhteydenpitoaan Yhdysvaltoihin.

– EU ei ole uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle, Virolainen vielä painottaa.