Halla-aho KSML:lle: Mahdollinen ahdistelutuomio ei automaattisesti este Hakkaraisen vaaliehdokkuudelle

STT

Perussuomalaisten puheenjohtaja <Person>Jussi Halla-aho </Person>sanoo sanomalehti Keskisuomalaiselle, ettei mahdollinen rikostuomio ahdistelusta estä automaattisesti puolueen kansanedustaja <Person>Teuvo Hakkaraisen </Person>ehdokkuutta eduskuntavaaleissa.

Yle uutisoi alkuviikosta, että Hakkarainen saa syytteen kansanedustaja<Person> Veera Ruohon </Person>(kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hakkarainen yritti joulukuussa suudella Ruohoa väkisin eduskunnan kuppilassa. Hakkarainen oli tuolloin juhlimassa eduskunnan pikkujouluja.

– Piirit päättävät ehdokasasettelustamme. Henkilökohtaisesti katson, ettei Hakkaraisen mahdollisesti saama rikostuomio automaattisesti estä hänen ehdokkuuttaan, Halla-aho sanoo Keskisuomalaiselle.

Hän lisää lehden haastattelussa, että Hakkarainen käyttäytyi Ruohoa kohtaan sietämättömällä tavalla ja asia on vakava. Halla-ahon mukaan Hakkarainen ei kiistä tätä itsekään.

Perussuomalaisissa ratkaistaan tapauskohtaisesti, hyväksytäänkö rikostuomion saanut ehdokkaaksi.

– Käsittely on tapauskohtaista, koska rikokset ovat erilaisia myös moraaliselta tuomittavuudeltaan. Kriittisesti tulee suhtautua taparikollisten hyväksymiseen ehdokkaaksi, ellei ole erittäin painavia syitä toimia toisin, Halla-aho sanoo.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri asetti lauantaina Hakkaraisen eduskuntavaaliehdokkaaksi yksimielisellä päätöksellä. Piirien ehdokasvalinnat vahvistetaan vielä Perussuomalaisten puoluehallituksessa.

Hakkarainen tavoittelee kolmatta kauttaan kansanedustajana.

Tammikuussa 2017 Hakkarainen tuomittiin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Oikeuden mukaan Hakkaraisen Facebook-kirjoitus leimasi islaminuskoisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut