Paavo Väyrynen kertoo keskiviikkona paluusuunnitelmistaan eduskuntaan

Paavo Väyrynen. Samuli Ikäheimo / Lehtikuva

STT

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen järjestää keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoo eduskuntaan paluuseen liittyvistä suunnitelmistaan.

Väyrynen sanoo, että hänen tulevaisuuden suunnitelmansa ovat muuttuneet viikonlopun tapahtumien jälkeen. Väyrynen ilmoitti perjantaina, että hän vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta.

Puheenjohtajuuden sijaan Väyrynen sanoi olevansa valmis harkitsemaan ehdokkuutta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Keskustan puoluesihteerin Jouni Ovaskan mukaan Väyrysen valinta puoluevaltuuston johtoon kesäkuussa ei ole mahdollinen.

Väyrynen haluaisi, että puoluevaltuuston puheenjohtajan valinta siirrettäisiin puoluevaltuuston marraskuiselta järjestäytymiskokoukselta kesäkuiselle puoluekokoukselle. Tällainen siirto edellyttäisi keskustan sääntöjen muuttamista.

Väyrysen paluu pudottaisi Kärnän eduskunnasta

Väyrynen valittiin viime eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi Lapin vaalipiiristä, mutta hän päätti jatkaa euroedustajana Brysselissä. Varasijalta eduskuntaan nousi Mikko Kärnä. Jos Väyrynen palaa eduskuntaan, Kärnä menettää paikkansa kansanedustajana.

Tiedotustilaisuudessa keskiviikkona iltapäivällä Väyrynen ottaa myös kantaa tapahtumiin Euroopan unionissa ja suunnitelmiin EU:n kehittämiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut