Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: Vasemmistoliiton Jaakko Laakso kiistää ottaneensa lahjuksia – tutkimusryhmä väittää miehen toimineen Azerbaidzhanin lobbarina

Jaakko Laakso vuonna 2010. Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

STT

Euroopan neuvoston asettama tutkimusryhmä väittää vasemmistoliiton entisen kansanedustajan Jaakko Laakson toimineen Azerbaidzhanin lobbarina. Laakson nimi löytyy ryhmän raportista, jossa mainitaan nimeltä viisi entistä parlamentaarikkoa, jotka olisivat toimineet Azerbaidzhanin lobbareina vastoin neuvoston sääntöjä.

Tutkimusryhmän sunnuntaina julkaisemasta raportista kertoo Talouselämä.

Raportin mukaan Azerbaidzhan on pyrkinyt lahjomaan Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäseniä, jotta maan ihmisoikeusloukkauksia ei nostettaisi voimakkaasti esiin.

Laakso ei kommentoi raportin johtopäätöksiä tutkimusryhmälle tai Talouselämälle. Iltalehdelle hän kiisti maanantaina ottaneensa lahjuksia. STT ei ole tavoittanut Laaksoa maanantaina.

– Kyse on konsulttitoiminnasta, jota olen harjoittanut useamman vuoden ajan. Olen vuosia ollut yhtiön konsultti ja harjoitan liiketoimintaan tämän kautta. Siinä ei ole kyse lahjonnan saamisesta eikä lahjonnan antamisesta, Laakso sanoi Iltalehdelle.

Laakso oli vuosina 1991–2011 vasemmistoliiton kansanedustaja. Hän oli Euroopan neuvoston Suomen-valtuuskunnan varsinainen jäsen 1991–2003 ja varajäsen 2007–2011.

Eläkkeelle jäätyäänkin Laakso on ollut neuvoston kunniajäsen ja raportin mukaan hän on käynyt aktiivisesti Euroopan neuvoston rakennuksessa lobbaamassa Azerbaidzhanin puolesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut